Folkart Narlıdere Konutları’nda Yangın

Folkart Narlıdere Konutları'nda çıkan yangın, kontrol altına alındı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre Yenikale Mahallesi’nde bulunan 4 bloklu sitedeki 8 katlı binada saat 22.00 sıralarında çıkan yangına itfaiye ekipleri, Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazöz ve İl Emniyet Müdürlüğüne ait TOMA’lar yerden, yangın söndürme helikopteri de havadan müdahale etti.

Olay yerine gelen İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, yaptığı açıklamada, devam eden yangını İzmir İtfaiyesinin söndürmeye çalıştığını ayrıca Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin de sevk edildiğini söyledi.

Bir bloğun tamamen yanmak üzere olduğunu kaydeden Köşger, şöyle konuştu:

“Yangının diğer bloklara sirayet etmesini engellemeye çalışıyoruz. İnşallah o diğer bloklara sirayet etmeden söndüreceğiz. Sevindirici olan şu, site yöneticisi yangın başladıktan sonra aşağı yukarı tüm sakinlerini tahliye etmiş. İçeride canlı olmadığına dair bir bilgi elimizde var şu anda. Dolayısıyla herhangi bir can kaybı olmadan yangını atlatacağımızı düşünüyoruz.”

“Bir patlama ve parlamadan bahsediliyor”

“Bir patlama ve parlamadan bahsediliyor. İlerleyen zamanlarda yapılan tetkiklerle anlaşılacaktır. Ama bina çelik konstrüksiyon ve ahşap karma olduğu için çok seri şekilde yayılmış. Bir de sert bir rüzgar var, söndürmekte zorluk çekiliyor. İnşallah en kısa sürede söndürüp başka bir bloğa zarar vermeden sonlandırmaya çalışıyor arkadaşlar. Hastanelerde herhangi bir yaralı da yok şu an itibarıyla çok şükür can kaybı olmadan atlatacağız umarım.”

Folkart Narlıdere Konutları

EAA-Emre Arolat Architecture tarafından tasarlanan Folkart Narlıdere Konutları 2008 yılında tamamlanmıştı. Folkart Narlıdere Projesi’nde, arazinin bulunduğu alanın topografik durumu, mevcut yapısal örüntüler, ulaşım ve yoğunluk gibi kentsel özellikler ile yörenin sosyolojik yapısı irdelenerek yorumlanmıştı.

Etiketler

Bir yanıt yazın