Francesco Morace: “Türk Rönesansı tasarımla başlayacak”

VitrA, İnovasyon Merkezi'nde başlattığı VitrA İnovasyon Buluşmaları seminer dizisinin 5'incisinde, Gazeteci Yazar ve Future Concept Lab'in kurucusu Francesco Morace'yi ağırladı.

Seminer, VitrA’nın eş sponsorları arasında yer aldığı İstanbul Tasarım Bienali vesilesiyle; bienal mekanlarından İstanbul Modern’de gerçekleştirildi. Pazarlama dünyasındaki yeni trendin “yerelden küresele” yönelmek olduğunu vurgulayan Morace, Türkiye’nin yerel ve eşsiz kimliğini tasarım yoluyla küresel platforma taşıyarak, “Türk Rönesansı”nı gerçekleştirebileceğini öne sürdü.

Sosyoloji ve pazar araştırmaları alanında 15 yıldır çalışan Morace, “Tasarım Trendleri” başlıklı sunumunda, pazarlama dünyasının ve tasarım endüstrisinin geleceğine yön veren paradigmaları paylaştı. Ürün ve hizmet kalitesinin, müşteri memnuniyetini sağlamak için artık yeterli olmadığını ifade eden Morace, “elzem ve sürdürülebilir”, “güvenli ve paylaşılabilir”, “hızlı ve derin”, “eşsiz ve evrensel” olarak adlandırdığı paradigmaların, tüketici deneyiminin vazgeçilmez unsurları haline geldiğini savundu.

Dünyanın yeni ve alternatif güçlere ihtiyaç duyduğunu ifade eden Morace; uzun yıllar Brezilya’daki şirketlere stratejik danışmanlık yaptığını anlattı. Tasarım ve inovasyon alanlarında geçiş dönemi yaşayan Türkiye’nin; zengin yerel kimliklere, sürdürülebilir ekonomik büyümeye ve genç nüfusa sahip Brezilya örneğini takip edebileceğini söyledi.

Mimar, tasarımcı ve araştırmacıların yanı sıra, akademisyen ve öğrencileri, inovasyon üzerinde düşünmeye, tartışmaya ve üretmeye teşvik eden VitrA İnovasyon Buluşmaları, yurtdışından konuk uzmanların katılımıyla devam edecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın