Slovenya’da 19. Yüzyıldan Kalma Harap Bir Kilisenin Renovasyonu

Slovenya’da 19. Yüzyıldan Kalma Harap Bir Kilisenin Renovasyonu

Sloven mimarlık ofisi Medprostor, Slovenya'nın doğusundaki Slovenske Konjice belediyesine bağlı bir yerleşim yeri olan Stare Slemene'deki Žiče Manastırı'nın içinde 12. yüzyıldan beri bulunan ve harap durumdaki Saint John kilisesinin yenilenmesi projesini tamamladı.

Yenileme kapsamında, on dokuzuncu yüzyıldan kalma duvarlar mevcut haliyle bırakılırken kuzey duvarı tamamen yeniden inşa edilmiş.

Proje çağdaş teknik, programlama ve koruma gerekliliklerine uygun olarak tamamlanmış.  Mevcut duvarlardaki inşaat ve restorasyon müdahaleleri, dokuz yüz yıllık kutsal alanın kronolojik olarak okunmasını sağlayacak şekilde gerçekleştirilmiş. Yenileme kapsamında kilisenin kuzey duvarının yıkılan kısmının yeniden inşası tamamlanmış.

En büyük müdahale, kilisenin mevcut yapı maddesinin yarı hareketli katlanır bir çatı ile örtülmesi olmuş.

Birleştirilmiş bir çözüm olan hareketli katlanır çatı indirildiğinde, mevsim ve hava koşullarından bağımsız olarak kilisedeki etkinliklerin sorunsuz bir şekilde yürütülmesini sağlanırken, kaldırıldığında kalıntıların en önemli somut olmayan anlarından biri olan gökyüzü ile teması korunmuş.

Kalıntıların tepesine veya yeni çatının “çatı katına” erişim için, eski spiral merdivenlerin mevcut dikey şaftlarında yeni asma spiral merdivenler tasarlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın