İSKİ, Valens Su Kemeri’ni Restore Edecek

Habertürk'ten Mehmet Demirkaya'nın haberine göre, İstanbul'un tarihi simgelerinden biri olan ve Bozdoğan Kemeri adı ile bilinen Valens Su Kemeri İSKİ tarafından restore edilecek.

Romalılar tarafından 4. yüzyılın sonlarında yaptırılan Valens Su Kemeri’nin restorasyon projesi, İSKİ’nin açmış olduğu ihalenin ardından Abma İnşaat Restorasyon Ltd. Şirketi tarafından üstlenildi. 

Valens Su Kemeri’nin yanı sıra Mimar Sinan eseri Eğri Su Kemeri ve Uzun Su Kemeri de restore edilecek yapılar arasında yer alıyor. İSKİ’nin açtığı restorasyon ihaleleri sonucu Eğri Su Kemeri projesini KS Mimarlık Mühendislik İnşaat Restorasyon San. ve Tic. Ltd. Şirketi; Uzun Su Kemeri’nin restorasyon ihalesini ise HB Restorasyon İnşaat Taahhüt ve Tic. Ltd. Şirketi üstlenecek. Şartnamelere göre Eğri Kemer’daki çalışmalar 2020 yılında, Valens Su Kemeri ve Uzun Kemer’deki çalışmalar ise 2021 yılında tamamlanmış olacak. Haberde İSKİ’nin, her üç kemer için açtığı restorasyon ihalelerinin toplam bedeli 75 milyon 777 bin 121 TL olarak belirtiliyor.

Habere ulaşmak için tıklayınız.

KS Mimarlık Mühendislik İnşaat Restorasyon San. ve Tic. Ltd. Şirketi,
Etiketler

Bir yanıt yazın