Urla Atatürk İlkokulu

Mert Uslu Mimarlık ve Modüler Mimarlık tarafından tasarlanan okulun inşaatı 2017 yılında tamamlandı.

Mert Uslu Mimarlık projeyi anlatıyor:

Lineer kurguda sürekliliğini koruyan yapı, arazinin kuzey kenarına yaslandırılarak güneyde oluşturulan geniş avlu ile öğrenci ve öğretmenlerin aktif kullanımına açık bir alan yaratılması hedeflenmiştir. Urla’nın iklimsel özellikleri göz önünde bulundurulmuş olup yapının güney cephesine bakan bölümlerinde yer yer bitkilendirme amaçlı uygulamalar öngörülmüştür.  Ancak uygulayıcı firma tarafından güney cephesine ilişkin böyle bir çalışma henüz gerçekleştirilmemiştir. Yapı da kitleler arası kot farklılıkları yaratılarak tasarımın bütününde iç ve dış mekanda monotonluğun kırılması amaçlanmış ve böylece bir okul olma özelliği barındıran yapıda dinamik bir kompozisyon yakalanmıştır. Bulunduğu fiziksel çevre içerisinde saf geometrik biçimiyle ön plana çıkan yapı, Urla’nın geleneksel dokusunda naif bir tavırla mevcudiyetini sergilemektedir.

Etiketler

3 yorum

  • sevde24 says:

    ilkokul çağındaki bir çocuğu böyle bir okula göndermek mi ? tasarım kriteriniz neydi acaba çocukların hayal dünyasını gri ye boyamak mı ? hayat betonarmeden ibaret çocuklar demek mi ?

  • mert-uslu says:

    Cümleye başladığınız ilkoluldaki “İ” büyük harfle yazılır. “Mı, mi” soru ekinden sonra soru işareti gelecekse boşluk bırakılmaz. “hayat betonarmeden ibaret çocuklar demek mi ?” cümlesinde “Hayat” kelimesindeki H büyük harfle yazılır. Sevde Hanım çok renkli bir ilkokulunuz varmış demekki fakat noktalama işaretlerini göstermemişler pek! Korkmayın betondan bukadar!

  • kitsch-hunter says:

    Gerçekten bilmediğimden soruyorum Mert Bey. MEB yönetmeliklerinde ıslak hacimler doğrudan ana sirkülasyon koridoruna açılmalı diye bir kural mı var? Ne bileyim standart bir tuvalet tipi var ve onu mu uygulatıyor okullarda.Değil ise çözümünüzü çok amatörce bulduğumu söylemek istiyorum .Saygılar.

Bir yanıt yazın