NERDWORKING, NOHlab ve Plato Media Lab Sunumları

NERDWORKING üyeleri, NOHlab ve Plato Media Lab'in bu sene imza attığı çalışmaların süreçlerini dinleyeceğiniz, teknik geri planlarını öğreneceğiniz sunumlar SALT Galata Atölye 2-3′te 5 Ekim cuma günü saat 18:30′da gerçekleşecek.

Bu yıl ilk kez Almanya’nın Weimar şehrinde düzenlenen Genius Loci multimedya ve mapping festivaline katılan NERDWORKING, festivalin ana performansını yapmaya hak kazanmıştı. Bu sayede 10 – 12 Ağustos 2012 tarihleri arasında Franz Liszt Müzik Akademi üzerinde çalışmasını gerçekleştirmiştir. NERDWORKING; Goethe, Linzt, Bauhaus akımı gibi dünya tarihini etkileyen Weimar’ın temel kültürel bütünlüklerini yeni bir tarih okumasıyla kentlilere sundu. Türkiye, Hollanda, İngiltere ve Almanya’dan geniş katılımla sürdürülen üretim sürecinin prodüktörlüğü NERDWORKING, sanat yönetmenliği NOHlab, animasyon üretimi Ouchhh, Robotika ekipleri ile animasyon sanatçıları Sinan Büyükbaş, Fehmican Gözüm, Saygın Şoher ve Gökalp Gönen’in birlikteliğinde sonlandırılmıştır. Ses tasarımı Görkem Şen, Alp Çoksoyluer, Giray Gürkal tarafından hazırlanan çalışma geniş katılım ve işbirliğiyle tamamlanmıştır. UNDER AN ALIAS adlı performansla ilgili süreç, çalışma biçimi ve teknikleri sunumun ilk yarısında dinleyebileceksiniz.

İkinci sunum ise elektronik sanatların mabedi Ars Electronica’nın sonsuz alanı Deep Space’te gerçekleştirilen ve gene işbirliğine dayanan Deep Space Music performansı. Japon piyanist Maki Namekawa’nin Ryuchi Sakamoto’nun 60., Philip Glass’ın 75. yılları ile John Cage’in doğumunun 100. yılı anısına gerçekleştirdiği emprovize piyano solosuna eşlik eden etkileşimli görseller NOHlab’den Candaş Şişman ve Deniz Kader’in sanat yönetmenliğinde hazırlandı. Plato Media Lab ekibi Bager Akbay, Ismail Kasarcı, Osman Koç, Zeynep Nal, Kaan Kaner desteğiyle programlaması yapılan çalışma 300 m2 alanda izleyicilerin oturduğu zeminden karşılarındaki duvarın tavanına kadar hazırlanan etkileşimli görsellerle sunuldu. Ryuchi Sakamoto’nun notalarına tepkili soyut görsellerle mekan birlikteliği sağlanan deneyim alana özel yapısıyla mekandaki seyircilerin akıllarında kalıcı bir iz bıraktı.

Her iki proje de Türkiye elektronik sanatlar camiasının işbirliği içinde gerçekleşen çalışmalarının son örnekleri. 5 Ekim Cuma saat 18:30′da SALT Galata Atölye 2-3′te gerçekleşecek sunumlarda bu iki projenin de üretim süreçleri, teknik detayları ve prodüksiyon süreçleriyle ilgili bilgiler verilecek, dinleyicilerden gelen sorular yanıtlandırılacaktır.

iletişim: nerd [at] nerdworking.org

Etiketler

Bir yanıt yazın