Moshe Safdie, Profesyonel Arşivini McGill Üniversitesi’ne Bağışladı

Moshe Safdie, profesyonel arşivini mezun olduğu McGill Üniversitesi'ne bağışladı. Safdie, Habitat 67'deki kişisel dairesinin Üniversite ve halk için bir kaynak olarak kalmasını sağlamayı taahhüt etti.

Safdie’nin mezun olduğu okula yaptığı bağış, Kanada’daki en kapsamlı koleksiyonlardan biri. İçerisinde Expo 67 için tasarlanan ikonik Habitat 67’ye ilham veren tez de dahil olmak üzere 300’den fazla projeden daha önce hiç görülmemiş materyaller yer alıyor.

Dünyanın dört bir yanındaki inşa edilmemiş ve inşa edilmiş projelerle ilgili eskizler, eskiz defterleri, modeller, çizimler ve yazışmalar dahil 100.000’den fazla parçadan oluşan Safdie’nin koleksiyonu, Kanada’daki en kapsamlı bireysel mimari belge koleksiyonlarından birini temsil ediyor.

Arşivin en önemli parçası, Safdie’nin ikonik Habitat 67 konut kompleksindeki kişisel dairesi olacak. Dört modüllü dubleks ünite, bilimsel araştırmalar, misafir sanatçı programları, sergiler ve sempozyumlar için bir kaynak görevi görecek ve böylece koleksiyonun etkisini artıracak. Kar amacı gütmeyen bir vakıf olan Fondation Habitat 67, mülkü kamu eğitim faaliyetleri için teşvik etme yetkisinin bir parçası olarak dairenin korunması ve bakımı konusunda McGill ile işbirliği yapacak.

Habitat 67, 2009 yılında Quebec Kültür Bakanlığı tarafından ulusal miras ilan edildi. Safdie’nin başlangıçta Expo 67’nin yöneticisine ait olan 10. kattaki dairesi, Habitat 67’nin 50. yıldönümünü kutlamak için 2017 yılında tamamen orijinal durumuna göre restore edildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın