Emir Drahşan 2019 Europe 40 Under 40 Ödülü’nü Aldı

Emir Drahşan, 40 Under 40 Ödülü’nü alarak 2019’da Avrupa’nın en başarılı genç mimarlar listesine girdi.

”Europe 40 Under 40′” yakın geleceğin “seçkin tasarımcılarını” işaret etmesi sebebiyle, mimari ve tasarım endüstrisinin en prestijli ödüllerinden biri olarak adlediliyor. ”Europe 40 Under 40” ödülleri The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies ” ile ”The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design” kurumları tarafından dünya mimarisi ve tasarımının yakın geleceğine ışık tutacak yeni jenerasyonu teşvik etmek amacıyla, her yıl Avrupa ülkelerindeki en başarılı genç mimar ve tasarımcılara veriliyor.

‘Europe 40 under 40’ ödülüne bu yıl Türkiye’den Emir Drahsan Architecture / Planning ofisinin kurucusu Emir Drahşan layık görüldü. 

Tören ve Sergi

Avrupa’da ve dünyada mimarlık ve tasarım dünyasında gelecek vaat eden ve Paris Ulusal Mimarlık Okulu’nun (Paris- Belleville Ecole Nationale Superieure d’architecture) akademisyenlerinden Bita Azami, Paul Gresham, Anne Grillet- Auberti, Ionnis Karalias, Herve Roux gibi teori ve mimarlık pratiği içinde yer alan üyelerin seçimleri ile sonuçlanan 40 UNDER 40 EUROPE 2019 ödülleri, 13 Haziran’da Atina’da gerçekleşecek olan ödül töreni ile sahiplerini bulacak. Ödüle konu olan projelerden oluşan sergi ilk olarak Atina’da ardından Avrupa’nın farklı şehirlerinde sergilenecek.

Etiketler

2 yorum

Bir yanıt yazın