SALT Araştırma Fonları

SALT Araştırma Fonları ile Türkiye mimarlık ve tasarım alanında çalışan 6 araştırmacıya fon sağlanacak.

SALT 2013 senesi içerisinde, 6 araştırmacının her birine 10.000 TL olmak üzere toplam 60.000 TL fon verecek. Fonlardan ikisi 20. yüzyıl Türkiye’sinde mimarlık ve tasarım, ikisi sosyal ve ekonomik atrih, ikisi de 1960’lardan bugüne Türkiye’de sanat konulu araştırmalara yönelik olacak.

20. yüzyıl Türkiye’sinde mimarlık ve tasarım araştırmaları, basılı kaynakların dışında kalan konulara ilişkin araştırmalara ve/veya mevcut kaynaklara özgün yaklaşımlar sunan yeni çalışmalara açıktır. Tasarım nesnelerinden yapılı çevrede geniş coğrafyalara kadar her türlü ölçek araştırma konusu olarak seçilebilir.

Sosyal ve ekonomik tarih araştırmalarına yönelik fonların amacı, son dönem Osmanlı ve Türkiye sosyal ve ekonomik tarihine ilişkin özgün araştırmalar ile SALT Araştırma bünyesindeki belgelerin kullanımıyla hazırlanan çalışmaları desteklemek.

1960’lardan bugüne Türkiye’de sanat araştırmaları ise, bölgesel ve enternasyonal çerçeve ve ilişkiler içerisinde yerel sanat tarihleri yazımı, var olan referans kaynakların ötesi ve özgün materyallerin araştırılmasını kapsıyor.

Son başvuru tarihi 22 Mart 2013. Sonuçlar 15 Nisan 2013 tarihinde duyurulacak.

Seçici kurulda Doç.Dr. Cengiz Kırlı, Meriç Öner, Prof.Dr. Zeynep Sayın, Dr. Lorans Tanatar Baruh ve Prof.Dr. Bülent Tanju yer alıyor.

Seçici kurul, başvuru süreci ve kabul koşulları ile ilgili daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Başvuru için: arastirmafonlari@saltonline.org

Etiketler

Bir yanıt yazın