Kolombiya’da Bir Dikiş Atölyesi

Mimarlık stüdyosu Ruta 4 Taller de Arquitectura, Kolombiya'nın Pereira kentindeki San Isidro köyünde bir dikiş atölyesi tasarladı. Ofis atölyeyi, bölgenin biçimsel yapısını, kendi yaşam alanlarını kendi inşa eden zanaatkarların kullandığı malzemeleri ve teknikleri dikkate alarak tasarlamış.

Dikim evi, Kolombiya’nın Pereira kentindeki Puerto Caldas bölgesine bağlı San Isidro köyünden kadınlar tarafından yönetilen, eğitimsel ve kültürel stratejileri destekleyen bir mahalle örgütü olan toplum merkezine ait.

Ofis projeyi anlatıyor:

Disiplinler arası temsilciler ve güçlendirilmiş bir topluluk eşliğinde bu sürece katıldık. Bu topluluk, bize bölge sakinlerin günlük yaşamda iç içe geçmiş ve güven sağlayan sembolik bağlarını tanıma imkânı sundu. Bu bağlantılar, dikim evini tasarlamaya başlarken yaptığımız keşiflerde bize fayda sağladı.

Konsept proje, vadi, uzak tepeler, batıda gün batımı, mısır tarlası ve mavi gökyüzünün sınırladığı ve tanımladığı kırsal alanın koşullarından ortaya çıktı.

Mahallenin biçimsel anlayışı, binanın arazideki yerleşimini belirledi. Olumsuz iklim olaylarının geçici bir güç olduğu varsayılan bölgede, teknik operasyon stratejilerinin gelişmesinde yerel gelenekler önem kazanıyor.

Bölge, kendi yaşam alanını inşa eden zanaatkarların kullandığı malzeme ve tekniklerle Kolombiya’nın popüler inşaat tekniklerinin kanıtı olarak duruyor. Bir bambu türü olan guaduanın bol olduğu bir bölge; tuğla ve kil karolarda seramik geleneğine sahip bir komşu şehir, malzemeyi sembolik bir girdi olarak almak için bize ipuçları veriyor.

Proje, güneşin hareketinin ana cepheyi şekillendirdiği ve bu hareketin pencere açıklıklarının hareketini belirlediği bir alanda yer alıyor.

Arka cephede, depolama alanı olarak kullanılan, arsanın sınırına doğru uzanan bir duvar bulunuyor. Duvar üzerinde ritmik bir düzen sağlayacak şekilde boşluklar açıldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın