Tünel hukuk dinlemedi

Taksim Yayalaştırma Projesi'nin dayanağını oluşturan imar planlarının mahkeme tarafından iptal edilmesine karşın çalışmalar durmadı.

Tarlabaşı-Elmadağ arasında açılan tünel tamamlandı. Dün de meydan araç trafiğine kapatıldı ve otobüs duraklarının olduğu bölgede kaldırım yapımına başlandı.

Taksim Yayalaştırma Projesi ve Gezi Parkı’nın Topçu Kışlası inşasının önünü açan 17 Ocak 2012 tarihli, 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı değişiklikleri, Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası ve Peyzaj Mimarları Odası tarafından 1. idare Mahkemesi’nde dava açıldı. Planların yürütmesinin durdurulması ve iptali istendi. Üç kişilik bilirkişi heyeti, plan tadilatlarının şehircilik, planlama ve koruma ilkelerine aykırı olduğu yönünde görüş bildirdi. Mahmete Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi’ni 6 Haziran 2013 günü iptal etti. Bu sırada devam eden Gezi eylemleri nedeniyle çalışmalar bir süfre durdu. Ancak polisin parkı TOMAlar ve gaz bombalan ile 15 Haziran’da boşaltmasının ardmdan çalışmalar da mahkeme kararına karşın kaldığı yerden devam etti.

Nisanda yarısı tamamlanan projenin son rötuşları da şu günlerde hukuksuz şekilde yapılıyor. Trafiği yeraltına almak için yapılan tünelin Tarlabaşı girişinde asfaltlama çalışması bitti. Demir bariyerlerin, trafik levhalarının, aydınlatma direklerinin yerleştirildiği görüldü. Hatta trafik kameralan bile yerleştirilmiş durumda. Tünelin Elmadağ çıkışında ise asfalt çalışması bitmiş, açılışa hazır hale getirilmiş durumda. Dün de Taksim Meydanı’nda çalışma yapıldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın