Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi

Mimar Sinan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün birinci döneminde başladığı Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi'nin karkas inşaatı tamamlandı.

Yeşiltepe Mahallesi’nde Orüs arazisindeki 19 bin 73 metrekarelik belediye hizmet alanına inşa edilen tesisin, ince işçiliğinin de yüzde 50’si bitirildi. Antalya’nın kongre, sergi, fuar gibi etkinlik alanı ihtiyacını karşılayacak ve Dokuma bölgesine prestij kazandıracak olan dev tesisin yapımının, önümüzdeki aylarda bitirilmesi hedefleniyor. Fen İşleri Müdürlüğü kontrolünde yüklenici firma tarafından Aralık 2012’de temel kazısı başlayan kongre ve sergi merkezinin resmi temel atma töreni 24 Nisan 2013’te gerçekleşmişti. Kepez Belediyesi, tesisi kentin ortak aklıyla inşa etmek amacıyla Mimarlar Odası Antalya Şubesi ile ulusal proje yarışması düzenlemiş ve 49 projenin katıldığı yarışmada birinci olan eser kapsamında tesis inşa edilmeye başlanmıştı.

Antalya’nın en büyüğü

Pil Fabrikası’nm karşısında bulunan ORÜS arazisindeki 19 bin 73 metrekarelik belediye hizmet alanına yapılan tesis, 29 bin metrekare inşaat alanıyla Antalya’nın en büyüğü olma özelliğini taşıdığı belirtilirken, projenin maliyetinin ise yaklaşık 40 milyon lira olduğu bildirildi. Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’nde; fuarların, kongrelerin ve toplantıların yapılacağı, değişik kapasitelere bölünebilecek 2 bin kişilik çok amaçlı salon ile 500 kişilik salon, restoran, 300 kişilik nikah salonu, seyir balkonu ve 81 araçlık oto park bulunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın