Gün Işığı Farkındalık Haftası (The Daylight Awareness Week) 2023

VELUX STIFTUNG Vakfı tarafından kurulan Gün Işığı Akademisi (DLA)'nin yürüttüğü Gün Işığı Farkındalık Haftası, 13-17 Kasım 2023 haftasında düzenlenecek.

Bu yıl Gün Işığı Farkındalık Haftası, hafta boyunca farklı içerik ve formatlar ile gün ışığı kullanımı ve önemine tarihsel bir perspektiften bakıyor. Bu yılki çevrimiçi konuşmalar, videolar ve makaleler güneş ışığıyla ilişkimizin ve onunla ilgili bilgimizin zaman içinde nasıl geliştiğini keşfedecek.

Yüzyıllar boyunca güneş algımız değişti mi? Gün ışığıyla ilgili öğrenmemiz gereken geleneksel bilgi veya kullanımlar var mı? Ampulün icadı yaşam tarzımızı nasıl etkiledi? Mimarlık ve doğal ışık arasındaki ilişki zaman içinde nasıl gelişti?

Bu yıl tamamen ücretsiz ve erişilebilir olan bu programı ve akademik profesyonellerin konuyla ilgili paylaşımlarını kaçırmayın, birlikte gün ışığının daha parlak olmasını sağlayalım!

Haftanın her günü farklı bir tema işlenecek ve farklı formatlardaki içerikler her gün bu sayfada yayınlanacak. Etkinliklere dair içerikler şu an kullanıma açık!

Hafta boyunca gerçekleşecek üç çevrimiçi etkinlik ise şöyle:

Web semineri “Güneş ve biz: eski zamanlar ve geleneksel bilgi”
13 Kasım 2023 Pazartesi, 17:00-18:30 CET
Şimdi kaydolun

Keyifli Konuşmalar’ın 6. bölümü “İyi Işığın Tarihi – Görsel Spektrumun Ötesinde”
15 Kasım 2023 Çarşamba, 15:00-16:30 CET
Şimdi kaydolun

Çevrimiçi tartışma “Güneş enerjisi: zamanın ve politikanın testi” (“Alınmayan Bir Yol” belgeselinden esinlenilmiştir)
16 Kasım 2023 Perşembe, 18:00-18:45 CET
Şimdi kaydolun

Gün Işığı Farkındalık Haftası Hakkında

Gün Işığı Farkındalık Haftası, VELUX STIFTUNG Vakfı tarafından kurulan Gün Işığı Akademisi (DLA) ‘nin yürüttüğü bir etkinliktir. DLA, gün ışığı araştırmalarıyla ilgilenen veya gün ışığıyla ilgili konulara güçlü bir ilgi duyan farklı kökenlerden bilim insanlarını, mimarları, mühendisleri ve diğer profesyonelleri bir araya getiren uluslararası bir üyelik organizasyonudur.

A: Girne Mah. Girne Cad. No: 119/121 Maltepe – İstanbul
T: 0216 302 54 10
W: www.velux.com.tr 
Etiketler

Bir yanıt yazın