Bordeaux Brazza UCPA Spor Merkezi

NP2F, Brazza bölgesinin girişinde konumlanan, 15.700 m²'den fazla taban alanına ve 20 m yüksekliğe sahip Bordeaux Brazza UCPA Spor Merkezi'ni tamamladı. Şeffaf, açık, yeni ve dinamik bu spor tesisi bu sektörde yaşanan derin dönüşüme hoş geldin diyor.

Yapı, düşük karbonlu beton levhalar, kirişler ve kolonların basit bir birleşimi olarak tasarlanmış. Üst üste bindirilmiş dış mekanlar, sokaklar ve kullanıcıları cereyanlardan koruyan tarımsal rüzgar kesici ağlarla çevrili irili ufaklı kent meydanları gibi ilçenin kentsel mantığıyla uyum sağlıyor. Kompleksin tamamı doğal olarak “nefes alıyor” ve ısıtma, iklimlendirme, havalandırma ve yapay aydınlatma gibi inşa edilmiş unsurlar, hafiflik ve ekonomiden maksimum kazanç elde etmek için minimuma indiriliyor.

Malzeme ve renk seçiminde ise yalınlık tercih edilmiş. Yapı basit ve düşük karbonlu PMES çimentolu CEM3 beton yapısıyla, gelecekteki kullanıcıların kullanımına yönelik bir destek niteliği taşıyor. Resepsiyon masası, merdivenler ve tribünler gibi dikkat çeken unsurlara büyük önem verilmiş. Kullanıcılar bina içinde yürüyerek dolaşmaya teşvik edilerek çatı katlarına olan ihtiyaç daha da azaltılmış. Böylelikle binadaki bu bağlantı mekanları kendi başlarına ayrı mekanlar haline gelmiş.

Gerçek bir spor merkezi olan bina, altı seviye kat üst üste bindirilmiş spor alanları barındırıyor ve Fransa’da benzersiz bir tırmanma kompleksini (blok + 14 m duvar + yüksek çizgi + atlama çizgisi), bir tenis/squash alanını, halter ve fitness ile bağlantılı bir restoran/bar/dinlenme alanını, çocuklar için tasarlanmış alanları, e-spor salonlarını, eğitim parkurunu, golf sahalarını tek bir hacimde bir araya getiriyor.

Çatıda golf, spor etkinlikleri ve festivaller için bir antrenman sürüş alanı bulunuyor. Herkese açık olan ve herkese şehir merkezine ve üzüm bağlarına doğru muhteşem bir manzara sunan bu mimari ifade, binanın Bordeaux coğrafyasının bir parçası haline geliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın