İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü Öğrenci Sosyal Merkezi

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencisi Atilla Kadıoğlu tarafından hazırlanan 2017/2018 Bahar Dönemi bitirme projesi.

İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü Öğrenci Sosyal Merkezi

Kampüsün metrobüs girişine yakın ve yaya olarak üniversiteye ulaşımını sağlayan öğrencilerin kullandığı ana sirkülasyon hattının üzerinde bulunan yapı, öğrencilere oyun, çalışma, dinlenme ve sosyal aktivitelerini gerçekleştirebileceği bir ortam sağlar.

Geliştirilen fikirde kampüsün odak noktaları yapının alt ve üst kotlarında yapılan süreklilik ile sağlanmıştır. Bu süreklilik alt kotta şeffaflık ve sirkülasyon ile üste kotta ise sirkülasyon ile sağlanmıştır. Ayrıca yapının formu, burayı kampüsün cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlamıştır.

Tasarımın içinde tiyatro/sinema sahnesi, çalışma alanları, kafeterya, oyun alanları, stüdyolar ve öğrenci kulüpleri merkezi bulunmaktadır.

Yapının tasarımında açık alanların kullanım zorluğu göz önüne alınarak alternatif ulaşım aksları planlanmıştır. Rüzgar faktöründen de rüzgar yakalama teknolojisine sahip beyaz cam elyaf esaslı prekast malzeme kullanılarak enerji elde etmek hedeflenmiştir.

Etiketler

Bir yanıt yazın