3XN 25. Yılını Kutluyor

Danimarkalı mimarlık ofisinin profilinde sürdürülebilirlik üzerine odaklanmış projeler ve insan odaklı çalışmalar bulunuyor.

Mimarlık, davranışları biçimlendirir

Firmanın ortaklarından Kim Herforth yaptığı bir açıklamada 3XN’de projeyi tasarlarken mimarlığın davranış biçimlerini şekillendiren bir disiplin olduğundan başlayarak yola çıktıklarını belirterek projelerini, “Bizim amacımız sadece güzel mekanlar yaratmak değil, oranın kullanıcılarının keyif alabileceği, hissedebileceği, bütünleşebileceği mekanlar yaratmak,” olarak tanımlıyor.

3XN’nin mimarlığa sosyal bağlamda yaklaşımını Arhitects Journal’ın editörü Paul Finch ise şu sözlerle değerlendiriyor, “3XN herkese, estetikten ödün vermeden, sosyal ve kullanıcı odaklı binalar yapabilmenin mümkün olduğunu gösterdi,”

Ün kazanan mimarlık

3XN projeleri tüm dünya çapında biliniyor ve oldukça popüler. Middlefart Savings Bankası tasarımı bu yıl RIBA’dan iki ödülle döndü. Ayrıca bu yaz İskandinavya’da en büyük otel inşaatı olan Bella Sky Projesi başladı. Bir diğer projeleri, Liverpool Müzesi ise açılır açılmaz 2 haftada 400.000 ziyaretçi aldı.

Yeşil bina araştırmaları

Geçtiğimiz yıllarda 3XN yeşil binalar ve sürdürülebilir tasarımlar konusunda mimarlık camiasında çığır açtı. 3XN içerisindeki mimarlardan, tasarımcılardan ve mühendislerden oluşan araştırma ve geliştirme departmanı (GXN) yeniden enerji üretimi, karbon salımı, doğal ürün gibi konularda yeni teknolojiler geliştirdi.

3XN daha güzel bir gelecek için çalışırken, harika projeler üretmeye devam edecek gibi gözüküyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın