Grafton Architects’in Tasarladığı LSE Marshall Binası Tamamlandı

Grafton Architects’in tasarladığı London School of Economics and Political Science (LSE) Marshall Binası tamamlanarak kullanıma açıldı.

Fotoğraflar: Nick Kane

Marshall Binası’nın tasarımı, 2016 yılında David Chipperfield, Diller Scofidio + Renfro ve Herzog & de Meuron gibi isimlerin finale kaldığı bir listeden seçilmişti.

Grafton Architects henüz binayı ziyaret etme şansı bulamamış olsa da, London School of Economics’in öğrencileri ve profesörleri nihayet binayı kullanmaya başladılar.

Yapı, Londra’nın en büyük ve en eski kamusal alanlarından biri olan ve 1630’larda inşa edilen Lincoln’s Inn Fields’da yer alıyor. Bu alana bakan cephede yer alan ritmik dikey panjurlar ve cephe yüksekliği ile giderek yoğunlaşan dikey elemanlar ilk bakışta hemen fark ediliyor.

Marshall Binası’nın içine girildiğinde, alan geniş ve yüksek bir giriş salonuna açılıyor. Zemin kat bir ucundan diğerine bir metrelik fark bulunan hafif bir eğimle tasarlanmış.

Yapının içinde, Grafton Architects tarafından devasa beton ağaç dalları olarak betimlenen heykelimsi, dramatik açılı, devasa beton strüktürel yapılar bulunuyor. Bu yapılar -ağaç dalları- döşemelerden üst katlara doğru devam ederek binanın içinden dikey olarak geçiyor. Bu arada, ziyaretçiler büyük bir sarmal merdivenle proje boyunca yukarı doğru ilerlemeye davet ediliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın