Times Meydanı’na Snøhetta Dokunuşu

2009'da Broadway'in bir kısmının otomobil trafiğine kapatılmasının ardından, 2010'da meydanın yayalaştırması için bir yarışma açılmış, yarışmayı Snøhetta kazanmıştı. Projenin ilk aşaması 2014 yılında tamamlanmıştı.

Times Meydanı, her yıl ortalama 45 milyon ziyaretçi ile Amerika Birleşik Devletleri’nde en çok ziyaret edilen yer. New York Ulaştırma Bölümü, New York Tasarım ve İnşaat Bölümü, Snøhetta ve Times Meydanı Birliği, 19 Nisan’da Times Meydanı’ndaki projenin tamamlanmasını kutladı.

Dünyanın dört bir yanından kente gelenler için önemli bir kesişim noktası olan meydan, kamusal yaşam ve ifade özgürlüğü için de önemli bir alan.

Snøhetta’nın tasarımı, meydanı kaplayan onlarca yıllık eski altyapıyı temizlerken binaları bütünleştiren bir zemin katmanı oluşturmuş. 15 metre uzunluğundaki 10 adet granit bank yayaların bölgede daha konforlu bir şekilde dolaşmasına izin veriyor, binaların ışıklı cephelerinin enerjisini tamamlıyorlar.

Meydanın yeniden yapılandırılmasının 2016’da tamamlanmasından bu yana, Manhattan’ın merkezindeki yayalaştırılmış alanların büyüklüğü iki kat arttı.

Tasarım, önemli yardımcı program ve etkinlik altyapı güncellemeleri ile Times Meydanı’nı New York’un nüfus yoğunluğu en fazla olan bölgesinden, kamusal bir alana dönüştürdü.

Etiketler

Bir yanıt yazın