Gökdelen

Suudi Prens, yükselişe geçti!

1 kilometre uzunluğunda yaptırdığı Kingdom Tower dünyanın en yüksek kulesi olarak ünlendi…

Geçen yıl 2 tane Airbus A380 uçağı siparişi veren Suudi Arabistan Prensi El-Velid Bin Talal, fena uçtu. Prens tarafından yaptırılan Kingdom Tower (Kraliyet Kulesi), göklere hakim olacak. Dünyanın en uzun binası olarak tarihe geçecek. Para ve teknoloji, hayalleri gerçeğe dönüştürdü. 40 milyar dolarlık serveti ile zenginler listesinde yer alan Prens, dünyanın en uzun binasını yaptırmak için kolları sıvadı.

20 MİLYAR DOLARA MAL OLACAK

4 mevsim hizmet verecek oteller, A sınıf ofisler, rezidans ve alışveriş merkezlerinin bulunduğu Kingdom Tower kulesi için hazırlıklar başladı. Suudi Arabistan’a yapılacak gökdelenin uzunluğu, Dubai’nin 824 metre yüksekliğindeki Burj Helife’sini geçecek. Kingdom City projesi içinde inşa edilen Kingdom Totver’ın yüksekliği 1 kilometre olacak. Böylece yapı, “dünyanın en uzun kulesi” olarak mimarlık tarihindeki yerini alacak. 2016 yılında tamamlanması planlanan Kingdom City Projesi 20 milyar dolara, Kingdom Tower’ın inşaatının ise 1.2 milyar dolara mal olacağı belirtiliyor. 

Kingdom Tower, Suudi Arabistan’da mimarlık açısından gelişimin ve nezaketin simgesi olarak gösteriliyor. Bin metre yüksekliğinde, 160 katlı ve 530 bin metrekare inşaat alanına sahip olan bina, dünyanın en büyük yatırımı olarak kabul ediliyor.

Etiketler

1 Yorum

  • vehbi-durust says:

    Şu yeryüzünde bunca sıkıntı varken, üstelik de bu sıkıntıların çoğunun pekçok zengine göre halli gayet mümkünken, zenginlerin bu kabil hoş ancak boş işlerle yarışlara girişmeleri çok ibretlik doğrusu.

Bir yanıt yazın