Smiljan Radic, Londra’da Alexander Mcqueen Defilesi için Bulut Benzeri Bir Kubbe Tasarladı

Alexander Mcqueen, İlkbahar/Yaz 2022 kadın giyim koleksiyonunu Londra'da Şilili mimar Smiljan Radic tarafından tasarlanan şeffaf, bulut şeklindeki bir yapının içinde sergiledi.

S/S 2022 defilesi 13 Ekim Salı günü tütün rıhtımındaki bir otoparkın çatı katında gerçekleşti. Etkinlik, 20 yıllık bir aradan sonra İngiliz moda evinin Londra’daki ilk gösterisi olduğu için markanın eve dönüşünü simgeliyordu.

Yapı, moda markasının uzun süredir birlikte çalıştığı mimar Smiljan Radić tarafından tasarlandı ve Alexander McQueen’in pandeminin ardından fiziksel gösterilere dönüşünü duyurdu. Radic, konukların hava koşullarına açık ama aynı zamanda korunaklı hissetmelerini sağlayan şeffaf, şişirilebilir bir yapı tasarladı.

Otoparkın eğimli yüzeylerinin doğası gereği, mekan, yapının kemiklerini ortaya çıkarmak için bir iskele sistemi tarafından desteklenen geniş bir platformun üzerine inşa edildi.

Fiziksel alan, tabanında kıvrımlı dairesel bir boruya bağlanan şeffaf panelli bir zar kullanılarak inşa edildi. Membran, şişkin zarın kanalları arasında uzanan bir çelik germe kablo ağı ile desteklenmiş ve sınırlandırılmış.

Gösteri alanının iç kısmına giriş, stratejik olarak çatı katının arkasına yerleştirilmiş ve konukların alanda dolaşmasına ve Londra silüetinin panoramik manzarasını izlemesine olanak sağlamış.

Mekana, moda şovunun izleyicileri için oturma görevi gören iki sıra daire şeklinde düzenlenmiş katlanır ahşap sandalye yerleştirilmiş.

Alanın ortasında, sandalye çemberi içinde, gösteri başladığında kontrplak platformun altından modellerin mekana girebileceği bir dizi merdiven yükseltilmiş.

Zeminde bulunan çoklu havalandırma delikleri, şişirilmiş görünümünü korumak için kubbeye hava pompalarken, hava kaçağının kontrolü, hava kilidi olan döner kapılarla sağlanmış.

Otoparkın alt katında yer alan jeneratör, mekana enerji sağlamış. Bu, bitkisel yağlar, makine yağı, gıda atıkları ve tarımsal kalıntılardan yapılan yenilenebilir bir dizel alternatifi olan hidro-işlenmiş bitkisel yağ (HVO) ile güçlendirilmiş.

Gösteri alanı, eğitim ve kültürel etkinlikler de dahil olmak üzere birçok farklı etkinlik için kolayca indirilebilecek, taşınabilecek ve yeniden kullanılabilecek şekilde tasarlanmış.

London Skies adlı defile, Alexander McQueen Kreatif direktörü Sarah Burton ve McQueen ekibinin stüdyosundan çektikleri bulutlarla dolu gökyüzünden ilham almış.

“Bu koleksiyon için stüdyo çatısından çekimler yapıldı. Havayı izledik ve şafaktan akşama kadar bulutların oluşumunu ve renklerini yakaladık ve berrak mavi gökyüzünden daha çalkantılı olana kadar değişen desenleri belgeledik. Bu beni fırtınayı izlemeye yönlendirdi. Mcqueen kadınının bir fırtına avcısı olduğu fikrine, bu kıyafetleri giyen tutkulu bireysel karakter topluluğunu birleştiren fırtına peşinde koşmanın niteliklerine bayılıyorum. Aynı evrende yaşıyorlar ve kıyafetler onlardan ilham alıyor ve onlar için yapılıyor.” Sarah Burton

Alexander Mcqueen, İlkbahar/Yaz 2022 kadın giyim defilesinin tamamını aşağıda izleyebilirsiniz:

Etiketler

2 yorum

Bir yanıt yazın