Divriği Ulu Camisi ve Darüşşifası’nda Çevre Düzenleme Çalışması Yapılıyor

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Divriği Ulu Camisi ve Darüşşifası etrafının iyileştirilmesi ve eserin ihtişamına yakışır bir alan oluşturulması amacıyla çevre düzenleme projesi başlatıldı.

Anadolu Selçuklu Devleti’ne bağlı Mengücek Beyliği döneminde Ahmet Şah ve eşi Melike Turan Melek tarafından Muğis oğlu Ahlatlı Hürrem Şah’ın 1228-1243 tarihleri arasında yaptığı ve 800 yıldır heybetiyle koruyan Divriği Ulu Camisi ve Darüşşifası’nda tarihin çok yönlü restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Birbirinden farklı 10 binden fazla motifin yer aldığı ve belirli saatlerde cennet kapısı ve taç kapıda beliren namaz kılan insan siluetine sahip Divriği Ulu Camisi ve Darüşşifası’nın yaz aylarında açılması planlanıyor.

“İklime uygun bitkilendirme ve ağaçlandırma çalışmaları yapılacaktır”

Çevre düzenleme projesinin yaklaşık 37 bin metrekare alanı kapsadığını ifade eden Vali Şimşek, “Proje uygulaması kapsamında; 10 bin metrekare yeşil alan oluşturulması, otopark, yürüyüş yolları, oturma ve seyir alanları, çevre aydınlatma elemanları, otomatik sulama sistemi, geniş çim alanlar ve iklime uygun bitkilendirme ve ağaçlandırma çalışmaları yapılacaktır” bilgilerine yer verdi.

Sivas Valiliği koordinasyonunda ilgili kurumların iş birliği ile çevre düzenleme çalışmalarının ve diğer altyapı hizmetlerinin kısa sürede tamamlanacağını belirten Vali Şimşek, “Divriği ilçemiz; doğal güzellikleriyle, tarihi çarşısıyla, konaklarıyla, eşsiz lezzetleriyle ve en önemlisi Ulu Camisi ile ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunacak” dedi.

Kaynak

Etiketler

Bir yanıt yazın