Mondrian Çay Evi

Japon fotoğrafçı Hiroshi Sigumoto Venedik Mimarlık Bienali için geçici bir pavyon yapıyor. Mondrian çizgileri camdan bir pavyona dönüşüyor...

Türkiye’nin bu sene ilk defa kalıcı pavyonuyla katıldığı Venedik Bienali’ne az vakit kaldı. Haziran’da açılacak bienale katılan projelerin haberleri yavaş yavaş gelmeye başladı.

Japonya’dan fotoğrafçı Hiroshi Sigumoto’nun ilk mimari denemesi olacak pavyonu San Giorgio Maggiore Adası üzerine yerleştirilecek ve 6 Haziran’da açılacak. Le Stanze del Vetro girişimi adına yapılacak pavyon Venedik Mimarlık Bienali’nde yer alacak. Çay uzmanının yanısıra en fazla 2 ziyaretçiyi ağırlanabilecek, merasim ise cephelerinin cam olması sayesinde dışarıdan izlenebilecek. Proje sanatçı için hem bir sergi alanı, hem de kullanılan yenilikçi malzeme ve yapı teknikleriyle mimari bir deneyim yaratacak.

Hiroshi Sigumoto aslında siyah-beyaz fotoğraflarıyla ünlü. Çay Evi açılışıyla aynı anda Sigumoto’nun mimari fotoğraflarından oluşan eski bir koleksiyonu Le Stanze del Vetro’da sergilenmeye başlayacak.

Venedik Mimarlık Bienali’nde Çaya Davetlisiniz

Etiketler

Bir yanıt yazın