Odile Decq’ten Paris + par Art Basel’a Sera Formunda Bir Pavyon Tasarımı

Fransız mimar Odile Decq, Jardin des Tuileries'deki Paris+ par Art Basel için seranın işlevselliğini sunan bir pavyon tasarladı.

Odile Decq, Galerie Philippe Gravier tarafından sadece ikonik bir tasarım değil, aynı zamanda kullanılabilecek seranın işlevselliğini de sunan bir sanat eseri tasarlamak üzere görevlendirildi.

Seralar, her zaman narin ve ender bitki türlerini barındıran yapılar olmuş. Bu tür alanlar, Rönesans’tan bu yana bitki yetiştiriciler tarafından koleksiyonlar oluşturulmasına imkan tanımış. Meyve ve sebzeler aynı çatı altında kökten masaya ulaşabildiğinden, Versailles’daki gibi zarif limonlukların kısa sürede işlevlerini artırmaları ve insanların bu alanı çok sayıda festivale ev sahipliği yapacak şekilde kullanması şaşırtıcı değil.

The Green Pavilion, bir seranın iki temel işlevini bünyesinde barındırıyor: yetişmek için farklı koşullara ihtiyaç duyan bitkilerin koruyucusu; odanın ortasındaki bir masa ile somutlaşan, üzerinde ziyafetlerin düzenlenebileceği ve tadının çıkarılabileceği bir mekan.

Seranın yapıldığı cam, gün boyunca seyircilerin beslediği bitkilerin tadını çıkarmasına olanak tanırken akşamları ise, içeriye yerleştirilen mumların etkisiyle yoldan geçenler mekânı bir fenere benzetiyor. The Green Pavilion, 5 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek ve sergi sonrasında satışa sunulacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın