Akdeniz Üçgeni

MEF Üniversitesi, Tasarla ve Yap! Stüdyosu tarafından tasarlanıp uygulanan, yürütücülüğünü SO? Mimarlık ve Fikriyat’ın, mühendisliğini ASMAZ Ahşap Yapılar'ın yaptığı, Akdeniz Üçgeni projesi 4. Uluslararası Antalya Mimarlık Bienali'nde hayata geçti.

Tasarımcıları projeyi anlatıyor:

Akdeniz Üçgeni, Antalya’nın Akdeniz’i seyrettiği noktalardan birinde, gölgenin mekânsal gücünü denemek için tasarlanmış tamamı ahşaptan imal edilmiş bir strüktür. Arasına yerleştiği iki ağaçla gün boyu işbirliği yaparak, değişen ışık ve gölgelere sebep olan ahşap üçgenler, kamusal alanda bir yerleştirmenin insanla, güneşle, gökyüzü ve manzara ile kurabileceği ilişkileri çoğaltmayı amaçlıyor.

Strüktür 180 adet 60 mm X 80 mm kesitlerinde GL24h mukavemet sınıfında ithal duo yapısal lamine ahşap profillerin ahşap için özel Spax marka vidalar ile birleştirilmesi sonucu oluşan eşkenar üçgenlerin, 4’er derecelik açılar ile aynı eksen etrafında döndürülerek arka arkaya dizilmesi sonucu oluşmuştur. Zemin üzerinde kendi ağırlığı ile durmaktadır. Strüktür miradordaki ömrünü tamamladığında, MEF FADA Tasarla Yap stüdyosu kapsamında sökülerek başka projeler için kullanılacaktır.

Etiketler

Bir yanıt yazın