Daniel Libeskind İzmir’deydi

Daniel Libeskind İzmir Musevi Cemaati Vakfı’nın organizasyonuyla İzmir’e geldi.

New York’ta 2001 yılında yıkılan ikiz kuleler olarak bilinen Dünya Ticaret Merkezi bölgesinin projesi de dahil, dünyada birçok ünlü yapının mimarı olan Libeskind, İzmir Musevi Cemaati Vakfı’nın organizasyonuyla İzmir’e geldi. Dünyaca ünlü mimar Daniel Libeskind, İzmir’de Kemeraltı ve Basmane’yi gezdi. TARKEM’in de ortak olduğu etkinlikte mimara bir gün boyunca Tarihi Kent Merkezi’nin zenginlikleri aktarılırken, Abacıoğlu Hanı’nda yenen öğle yemeğinin ardından TARKEM ofisinde Libeskind ve beraberindeki misafirlere, İzmir Tarih Projesi ve TARKEM projeleri hakkında bilgi verildi.

“İzmir’e hayran kaldım”

Akşam düzenlenen resepsiyonda gözlemlerini dile getiren ünlü mimar: “İzmir’den çok etkilendim, dünyanın birçok kentinde bulunma şansım oldu ama buraya hayran kaldım. İzmir dünyanın hiç bir yerinde eşi benzeri olmayan bir kültürel mirasa sahip. Birbirine bu kadar yakın 10 sinagog dünyada sadece burada var. Bu potansiyel ortaya çıkarılırsa, İzmir’e inanılmaz bir turizm akını olabilir. Ben de bu proje için her türlü desteğe hazırım.” dedi.


Fotoğraflar: TARKEM Facebook Sayfası

Aziz Kocaoğlu: “Kemeraltı’na yatırımlarımız devam edecek”

EGİAD Sosyal Kültürel Etkinlikler Merkezi’nde (Portekiz Sinagogu) gerçekleştirilen resepsiyonu birçok farklı kesimden yoğun bir katılım oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir Musevi Cemaati’nden temsilciler, mimarlar ve üst düzey yöneticilerin yer aldığı resepsiyonda İzmir Yahudi Müzesi hakkında bilgiler verildi ve fikir alışverişinde bulunuldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Tarihi Kent Merkezi’yle ilgili önemli yatırımlar yaptığını belirten Kocaoğlu: “Bu alanda yürüttüğümüz İzmir Tarih Projesi var ve TARKEM ile koordineli şekilde çalışıyoruz. Kamulaştırmalar, restorasyonlar, alt yapı çalışmalarıyla komple bir çalışma yürütüyoruz. Ben bir kez daha tüm İzmirlileri burada bulunan tescilli yapılara sahip çıkmaya devam ediyorum.” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın