Avrasya Hastanesi

İnşaatı 2016 yılında tamamlanan ve İstanbul, Küçükköy'de bulunan hastanenin cephe ve iç mekan tasarımı Zoom TPU'ya ait.

Tasarımcıları, projeyi anlatıyor:

Türkiye’deki sağlık sektörü 2003 yılından itibaren büyük bir değişim geçirdi. Sosyal güvenlik tarafından güvence altında olan hastalara halk sağlığı merkezlerinin yanı sıra hastane ve kliniklerde de sağlık hizmeti verilmeye başlaması, zaman içinde sağlık sektöründeki gelişimi hızlandırdı. ZOOM/TPU aynı yıllarda tasarımla birlikte fonksiyonellik pratiklerine öncelik vererek bu alanlardaki ilk çalışmalarını sergiledi. Halen devam eden 5 sağlık projesi bulunan ZOOM/TPU, bu güne kadar birçok hastane grubunun toplamda 40 sağlık projesinde faaliyet göstermiştir. Avrasya Hastanesi ZOOM/TPU’ nun en son tamamladığı projedir. Proje 2016 yılının Ağustos ayında tamamlanmış ve şu an bütünüyle hizmete geçmiş durumdadır.

Projedeki öncelik, Avrasya Grubu’nun markalaşma sürecinde gruba yeni bir kimlik kazandırmaktı. Binanın kentsel bağlantıları, peyzaj organizasyonu ve iç mimari planlaması, hasta, doktor ve ziyaretçilerin ihtiyaçlarına yönelik olarak uyarlandı. Tasarımın konsepti firmanın fütüristtik ideallerinin kökeninde var olan organik formlardan doğmuştur. Bazı iç mimari unsurlar 3 boyutlu olarak oluşturulmuştur.

Hastane şehrin Avrupa yakasında yer almaktadır. 30.000 metrekare alan üzerinde, 94 hasta odası, 44 poliklinik ve 7 ameliyathaneden oluşan mahaller, sosyal alanlar ve yönetim ofisleriyle bir araya getirilmiştir.

Etiketler

Bir yanıt yazın