Lahey’de Müzevari İç Mekana Sahip Büyük Bir Bisiklet Parkı İnşa Edildi

Hollanda'nın en büyük bisiklet parklarından biri, Lahey'deki Koningin Julianaplein'in altına, merkez tren istasyonun hemen önünde inşa edildi.

Bisiklet ve tren arasında iyi bir bağlantı, kentsel hareketlilik ağında çok önemli bir unsur. Bununla birlikte, yer altı park yerleri, alçak tavanları ve gün ışığı olmaması nedeniyle genellikle rahatsız edici mekanlardır.

Yaklaşık 8.000 bisiklet ve kiralık bisiklet alanının bulunduğu yeni park alanıyla Lahey Belediyesi, ulusal demiryolu işletmecileriyle iş birliği içinde hizmet odaklı ve geleceğe yönelik bir çözüm sunuyor.

Mimarlık ofisi Studio Marsman ve stratejik tasarım ajansı Silo, bisikleti park etmeyi müze benzeri bir deneyime dönüştüren güçlü bir mekansal konsept geliştirmiş. Alışılmadık sonuç, binlerce günlük kullanıcı için konfor ve güvenliği artırıyor.

Ekstra yüksek, parlak beyaz tavan, akıllı yön işaretleri, geniş koridorlar ve arkadan aydınlatmalı cam duvarlar, beklenmedik şekilde etkileyici bir deneyim ve olağanüstü bir kalite seviyesi yaratıyor. Işık ve mekansal kimliğin entegre uygulaması, tesisin daha ferah görünmesini sağlıyor.

Dahası, görsel müdahaleler sezgisel yönlendirmeyi destekleyerek günün sonunda bisikletinizi bulmanızı kolaylaştırıyor.

Lahey’in geçmiş, şimdiki ve gelecekteki mimarisi, park tesisini çevreleyen tüm ışık duvarındaki tek bir kesintisiz görüntünün temelini oluşturuyor.

Lahey’in ikonik binaların cephe unsurları, M. C. Escher’in eserlerinden esinlenen bir tasarımla zarif bir şekilde bir araya getirilmiş. Önünden geçerken, şehrin silueti tek bir yumuşak hareketle görülebiliyor.

Bisiklet parkı, Powerhouse Company tarafından tasarlanan binalara entegre edilecek.

Bicycle parking The Hague – SILO from Silo on Vimeo.

Etiketler

Bir yanıt yazın