Kalekim Okullarda Geleneksel Oyun Alanlarını Yaşatıyor

Kalekim, okul bahçelerinde geleneksel oyun alanlarının oluşturulması için başlattığı proje kapsamında okul bahçelerine renk katıyor.

Kalekim’in öncelikle fabrikalarının bulunduğu illerde başlattığı sosyal sorumluluk projesi Geleneksel Oyun Alanlarını Yaşatıyoruz ile çocukların çok sevdiği seksek, köşe kapmaca, labirent ve yakan top gibi geleneksel oyunların şablonları Kale Boya’nın rengarenk boyaları ile hayata geçiyor.

İstanbul Avcılar, Yozgat, Isparta, Mersin, Mardin, Erzurum ve diğer illerde toplam 18 okulun bahçesinde önceden belirlenen oyun alanı şablonları, ‘Kale Boya’ ürünleri ile boyandı. Mart 2016’dan itibaren genellikle Kalekim çalışanları,öğretmen, öğrencilerin gönüllü olarak katıldığı, oyun alanlarını boyama çalışmalarını ürünleri ile destekleyen Kalekim, öğrencilerin okul bahçelerinde aktif ve eğlenceli vakit geçirmelerine katkıda bulunuyor.

Hedef 40 okul bahçesinde renkli oyun alanları oluşturmak

2016-2017 eğitim öğretim yılı içinde toplam 40 okulun bahçesinde geleneksel oyun alanları şablonunu tamamlamayı hedefleyen Kalekim, ihtiyaç duyulması halinde (kopan seramik, yapıştırıcılar gibi) tamirat malzemelerini de kullanıma sunuyor. Kalekim, İstanbul Avcılar, Isparta, Yozgat, Mardin, Erzurum ve Mersin’de temasta olduğu okulların bahçelerini renkli bir oyun alanına Kale Boya ürünleri ile devam ediyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın