Dominique Perrault Konferansı: “Doğal&Yapay”

"Doğal&Yapay" başlıklı konferans, 6 Ekim 2011 Perşembe akşamı saat 19.00'da, YEM Etkinlik Salonu'nda gerçekleşecek.

Yapı-Endüstri Merkezi’nin Ekim ayındaki konuklarından Dominique Perrault. Perrault’un “Doğal&Yapay” başlığıyla vereceği konferansı, Ulusal Fransız Kütüphanesi için mimarın işbirliği ile yaratılan mesh cephe malzemesinin üreticisi GKD ve Türkiye temsilcisi TÜR Group sponsorluğunda gerçekleşiyor.

Dominique Perrault 36 yaşında kazandığı 1989 yılı Ulusal Fransız Kütüphanesi yarışmasından sonra artan uluslararası tanınırlığı ile paralel birçok önemli projeye imza attı. Piazza Garibaldi, Nepal, DC Kuleleri, Viyana, Arganzuela Yaya Köprüsü ve Lüksemburg Adalet Divanı ek binası bu projelerden sadece birkaçı… Mimarlığın peyzajın bir parçası olarak düşünülmesinin taraftarı olan Perrault, bu bağlamda cam, beton veya metalin mimarlık inşa etmek için geçerli malzemeler olmaktan çıktığını savunuyor.

Dominique Perrault’nun mimar olarak çalışmaları güçlü bir şekilde kentsel planlama ile ilişkilidir. Mimarın yaklaşımı; peyzajı ve toprağı değiştirmeye yöneliktir. Bu bağlamda Perrault, mimaride kullanılan “doğal” denen olgunun doğallığını irdelerken “doğal doğa” kavramından bahsedecek. Doğaldan yapaya doğru doğanın mimarideki yerinin inceleneceği konferansta mimar ayrıca bu çatışmada teknolojinin yerini de tartışacak.

Program:
18.30–19.00 Kayıt

19.00-19.05 Açılış Konuşmaları

19.00–20.00 “Doğal&Yapay” Konferansı – Dominique Perrault

20.00-20.20 Genel Değerlendirme ve Soru Cevap

20.20-20.45 İkram

Konferans simultane olarak Fransızca’dan Türkçe’ye çevrilecek. Sınırlı kontenjan nedeni ile katılım için kayıt yaptırmak gerekli.

Kayıt ve detaylı bilgi için www.yemetkinlik.com/perrault

www.facebook.com/yemetkinlik

Etiketler

Bir yanıt yazın