İstanbul Yazıları – Kent ve Mimari Üzerine Düşünceler

Sinan Genim kaleme aldığı "Kent ve Mimari Üzerine Düşünceler" kitabında geçmişinden bugüne, tarihinden kültürüne, gizli kalmış köşelerinden herkesi etkisi altına alan ve çözümsüz gibi görünen sorunlarına kadar geniş bir yelpazede İstanbul’a odaklanıyor.

Tanıın metni:

Birkaç imparatorluğa başkentlik yapmış, kendine has bir yaşam biçimi olan ve sakinlerine bunu hissettirmeden dayatan, mimarisi, kültürü, tarihsel geçmişi, coğrafi özellikleri, kozmopolitliği, güzelliği ve tüm sorunlarıyla biricik bir şehir İstanbul. Son çeyrek asırda çoğunlukla trafik, su, hava kirliliği, göç, kalabalık, düzensiz yapılaşma gibi sorunlarla birlikte adını andığımız bu şehri her anlamıyla daha yakından tanımalıyız ki sorunlarına çözüm bulunabilsin.

75 yıllık yaşamında ve yaklaşık 50 yıllık meslek hayatında kimi tartışmaların “özne”lerinden, yer aldığı kurul, görev aldığı kurum ve imza attığı işlerle İstanbul’da irili ufaklı izi olan M. Sinan Genim kitabında doğup büyüdüğü kente mimar gözüyle bakıyor. İstanbul Yazıları – Kent ve Mimari Üzerine Düşünceler kitabında Genim, geçmişinden bugüne, tarihinden kültürüne, gizli kalmış köşelerinden herkesi etkisi altına alan ve çözümsüz gibi görünen sorunlarına kadar geniş bir yelpazede İstanbul’u masaya yatırıyor. Herkesi “İstanbullu olmaya” davet ediyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın