Kivi Vaka Etüdü Serisi 002: “Norveç Ulusal Turist Rotaları”

“Norveç Ulusal Turist Rotaları” hikayesi tüm detaylarıyla Kivi Vaka Etüdü Serisi’nin ikinci sayısında yayınlandı.

Ülkedeki tüm belediye, valilik ve konuyla ilgili kurumları davet ederek en iyi yerel turizm rotalarını sunmalarını isteyen Norveç merkezi hükümetinin başlattığı Norveç Ulusal Turist rotaları projesi 2.059 km uzunluğundaki turizm rotasını 2023 yılında tamamlanacak. 18 rota ve 250 nokta içeren projede 50’yi aşkın tasarım ekibi çalıştı.

Norveç, 15 kişi/km² gibi düşük bir yoğunluk ve dağlık arazi yapısına sahip olduğu için toplu taşıma kullanımı bireysel ulaşımın yanında oldukça zayıf kalıyor. Ülkede genel olarak özel araç ile karayolu ulaşımı tercih ediliyor. Norveç aynı zamanda geniş yüzölçümüne yayılan özgün doğa nitelikleriyle de öne çıkan bir ülke ve yabancı turistlerin %65’i doğa turizmi için geliyor. Mevcut koşullardan fayda sağlamayı ve üstüne üstlük bu durumu bir turizm kalkınma politikası ile birlikte geliştirmeyi başaran Norveç Devlet Yolları İdaresi’nin “Norveç Ulusal Turist Rotaları” hikayesi tüm detaylarıyla Kivi Vaka Etüdü Serisi’nin ikinci sayısında yayınlandı.

Kivi Vaka Etüdü Serisi‘nin ikinci sayısı Norveç Ulusal Turist Rotaları, proje ile amaçlananlar, tasarım yaklaşımı, kullanımlar, finasman, işletim ve pazarlamaya kadar pek çok başlık altında konuyu inceliyor. Kivi Vaka Etüdü kitapçığına buradan ulaşabilirsiniz. Serinin üçüncü sayısı İtalya’nın turizm rönesansı olarak adlandırılan Toskana’ya odaklanacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın