Okmeydanı Afet Yasası’na Hayır Dedi

Okmeydanı halkı Piyalepaşa Semt Konağı önünde toplanıp oradan semt içinde bir yürüyüş gerçekleştirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu 1/5000’lik plana, rant haline getirilmek istenen “tapu hakkı”, işgaliye parası diye bir zulme dönüştürülen ecr-i misillere ve Cumhurbaşkanlığının onayladığı afet yasaı’na karşı tepkilerini dile getirdiler.

Okmeydanı’nda kurulan her yöreden Okmeydanlı’nın oluşturduğu plan ve tapu takip komisyonunun öncülüğünde gerçekleştirlen eylem coşkulu ve kitlesel geçti. Yaklaşık 1000 kişinin katıldığı eylemde söz alan Rüstem Karakuş Okmeydanlıların yıllardan beri mağdur edildiği, kazanılmış bir hak olan tapularımızın tekrar bize faiş fiyatlarla satılmaya çalışıldığını, bunu kabul etmeyeceklerini, zaten şu an oturdukları yeri Okmeydanlı’ların yüksek fiyatlarla aldıklarını, ikinci bir ödemenin Okmeydanlı’ları mağdur edeceğini söyledi. Ayrıca yapılan konuşmalarda yapılan plan uygulanırsa Okmeydanı’nda oturanların en iyi ihtimalle yarısının, açıkta kalacağı, diğer yarısının da ne koşullarda Okmeydanı’nda kalacağının belirsiz olduğu, o yüzden yapılan planın Okmeydanlıları mağdur edeceği belirtildi. Afet Yasası’nın ise bir rant yasası olduğu, Van Depremi bahane edilerek depreme dayanıksız yerlerin yeniden dönüştürülmesini amaçlayan sözümona yasa tüm Türkiye’yi rant açık hale getirdiği, buna karşı her türlü direnişi sergileyeceklerini ifade ettiler.

Kurulan kürsüde basın metnini okuyan Okmeydanı Plan ve Tapu Takip Komisyonu’nda bulunan Gönül Aslan yapılan Afet Yasası’nın AKP iktidarının cari açığını kapatmak için depreme dayanıksız yerlerin bahane edildiğini, bezirgan zihniyetli AKP Hükümeti’nin uyguladığı ekonomik politikaların ülkede yıllık 60 milyar dolar bir cari açık meydana getirdiği, bunu da ülkede ne var ne yok her şeyi satarak kapatmaya çalıştıklarını ve afet yasaının en temel hak olan barınma hakkına saldırı olduğunu dile getirdi.

Bunun yanında açık kürsüde mahalleliler ve çeşitli köy dernekleri temsilcileri söz alarak bu planlı saldırıya karşı tüm Okmeydanlıların ve Kentsel Dönüşüm mağdurlarının ortak mücadelesi ile püskürtüleceği ve mücadelenin birlik ve beraberliğinin önemli olduğunu, sürekli takibin ve ısrarın gerektiği ifade edildi.

Eylem sırasında sık sık “Afet Yasası geri Çekilsin”, “Topbaş Şaşırma Sabrımızı Taşırma”, “Afet Yasası Yıkım Yasasıdır”, “Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek”, “Gün Gelecek Devran Dönecek AKP Halka Hesap Verecek”, “Okmeydanı’nda Doğduk, Okmeydanı’nda Öleceğiz” sloganları atıldı.

Eylem başladığı Semt Konağı’nda yapılan açıklamalarla sonlandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın