“Praygrounds” Sergisi

Lübnan'da yer alan, L.E.FT Architects tarafından tasarlanan Amir Shakib Arslan Camii'nin hikayesi, "Praygrounds" sergisiyle 17 Mart-21 Nisan tarihleri arasında Studio-X İstanbul'da izlenebilir.

17 Mart – Sergi Açılış Programı:

19:00 Ziad Jamaleddine’in konuşması
20:00 Sergi açılış / Exhibition opening

Sergi Hakkında:

L.E.FT Architects tarafından 2016 yılında tamamlanan 100 m2’lik Amir Shakib Arslan Camii’nin hikayesi Praygrounds sergisiyle Studio-X’te. Projenin mimarı L.E.FT Architects küratörlüğünde gerçekleşen sergi 17 Mart Cuma günü saat 19:00’da Ziad Jamaleddine’in konuşmasıyla açılıyor.

Lübnan’nın Al-Moukhtarah bölgesinde yer alan Amir Shakib Arslan Camii, 18. yüzyıldan kalma eski bir sarayın mevcut yapısını yepyeni bir mimari dille yenileyen, dönüştüren bir proje.

Serginin “İnsan/Allah”, “Erkek/Kadın” ve “Yapım/Yıkım” adlı üç parçadan oluşan yapısı, yeniden düzenlenmiş ve nağmeyle söyleme yerine okuma yoluyla yeniden yorumlanmış olan ezan ile birleşiyor.

Polemik ettiği konular bakımından önemli bir projenin yapım aşaması ve sonrasındaki sürece dair bu derinlikli sergi, hem mimari hem sosyolojik açıdan ufuk açıcı bir deneyim sunuyor.

Ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın