Axis Pramiti

"Öğren, öğrendiğini bırak, yeniden öğren" sloganıyla yola çıkan tasarım Hindistan'ın Kanakpura bölgesinde inşa edilmiş.

The Purple Ink Studio projeyi anlatıyor:

Okulun programı, standart kalıplaşmış eğitim sistemlerinden kopmanın gerekliliğine inanıyordu. Binanın tasarım, heterojen öğrenci gruplarının ihtiyaçlarını karşılayabilmek için “esnek öğrenme”ye dayanan yaratıcı girişimi destekliyor. Oldukça dik bir doğal eğim üzerindeki arazi ve var olan ağaçlar, yeşil bir ortamda eğitim için ideal alanı sağlıyor. Öncül okul, güvenli ve sıkı dokunmuş bir yapı ve fakat etkileşimi teşvik edecek bir çevre üretecek şekilde tasarlandı.

İdari hiyerarşi, işleyişi kolaylaştırmak için konvansiyonel tutulurken; öğrenme mekanları, aktivite alanları ve ders programı dışında kullanılan mekanlar öğrenciler arasındaki iletişimi destekledi. Her bir öğrenme mekanı, hem ilave aktiviteler için hem de mekanda daha fazla öğrenci barınabilmesi için, iç mekanların açık havaya doğru genişleyebildiği avlunun etrafına yerleştirildi. Gün boyunca kullanılan dersliklerin yönleri iklime bağlı olarak belirlendi.

Binadaki bütüncül his, çıplak duvarları ve tavanları yıkayan gün ışığı ile, oldukça organik tutuldu. Mekanlar brüt betonun, koyu renkli duvarların ve iç ve dış mekanı birleştiren tuğladan örülmüş Jaali açıklıkların güçlü tasarım dili ile bir araya getirildi. Yerlerde ise taş kullanıldı.

Öğrenmenin dış mekana taşabildiği ve içerdiği biyolojik çeşitlilikle öğrencileri ekolojik etkenlere duyarlı kılacak bir peyzaj sağlandı. Yapı, havalandırma için mekanik kaynaklara ihtiyacı azaltacak ve iklime cevap verecek şekilde tasarlandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın