Eminönü Balıkçıları Denizi Kirletiyor

Eminönü'yle özdeşleşen balık ekmekçilerin, balık pişirme ve servis esnasında denizi kirlettiği tespit edildi. Denizi kirleten işletmeler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarfından uyarıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çevre denetimlerine İstanbul Eminönü’ndeki balık ekmekçileri denetleyerek devam ediyor. Balık pişirme ve servis sırasında denizi kirlettikleri tespit edilen tekneleri denetleyen Bakanlık, 10 günlük sürede yasal mevzuatta belirtilen koşulları yerine getirmeyen işletmelere 923 lira ile 9 bin 294 lira arasında cezai işlem uygulayacak. Turizm açısından önemli bir yeri olan ve İstanbul Eminönü denilince ilk akla gelen balık ekmek teknelerini denetlemeye başlayan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, denetlemelerde teknelerin denizi kirlettiklerini tespit ederek, gerekli yasal uyarıları içeren yazılı tebliği işletmelere verdi.

Cezalar 9 bin’e kadar çıkıyor

Daha temiz ve daha sağlıklı bir çevre yaratmayı amaçlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Eminönü’ndeki balık ekmek satışı yapan teknelerin çevreyi kirletmeye devam etmeleri halinde, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu gereğince ilçe belediyeler tarafından 923 liradan 9 bin 294 liraya kadar cezai işlem uygulayacak.

10 gün süre tanındı

Bakanlık, sorunların giderilmesi ve kirliliğin temizlenmesi için işletmelere on günlük süre verdi. Ticari faaliyette bulunan teknelerin bulundukları bölgeyi temizleme sorumluluğu bulunan Bakanlık, balık ekmekçilere verilen on günlük süre dolduğunda işletmeleri yeniden denetleyecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın