Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Yaz Sergisi

Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Mimarlık, İç Mimarlık, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Tiyatro bölümlerinin 2017 yılında üretilen işlerini içeren yaz sergisi 10 Temmuz - 22 Eylül tarihlerinde Cibali Kampüsü'nde gezilebilir.

Etkinliğin tanıtım metni:

Sanat ve Tasarım Fakültesi tüm bölümleri ile öğrencilerini gelecekte mensubu olacakları mesleklere hazırlamak kadar, araştırma, düşünme ve yapma becerilerini de kişisel farklılıklarının önemini vurgulayarak geliştirmeyi hedefler. Dolayısı ile amaç meslek pratiklerinin simülasyonu olmanın ötesinde deneysel ve yaratıcı üretimleri desteklemek, öğrencileri sınırlarını zorlamaya ve geliştirmeye yüreklendirmek olarak da tanımlanabilir. Her bir öğrenci kendi yetişme ortam ve özellikleri ile bu sürece katkıda bulunur, yine her öğrenci sadece derslik/stüdyo/sahneden oluşan öğrenme süreçlerinin ötesinde ortam ve etkinliklerle kendini geliştirmeye olanak bulur. Çağdaş eğitim ortamları ancak bu gelişmeye olanak ve ortam sağladıkları sürece başarılı olarak değerlendirilebilirler. Önemli olan, meslek kalıp ve sınırlarına zorlanmamış, özgür ve eleştirel düşünebilen, yaratıcı genç bir neslin gelişimine katkıda bulunmaktır.

İzleyeceğiniz bu sergi tam da bu bakış açısı ve yaklaşımla geliştirilen ve önerilen işlerin bir toplu sunumudur. Serginin en değerli katkısı şüphesiz 2016-2017 döneminde bu çalışmalara emek veren öğrencilerimize aittir. Sergide biz KHAS_STF mensupları kadar, eğitime katılan tüm meslektaşlarımızın da emeği ve katkısı da büyüktür. Neticede, bilinen Afrika atasözüne bir göndermeyle ‘bir çocuk yetiştirmek için bir köy gerekir…’

Etiketler

Bir yanıt yazın