Anmahian Winton Architects’in Ankara’da Tasarladığı Ofis Binası Minimal Formu ile Dikkat Çekiyor

Anmahian Winton Architects'in tasarladığı, rggA Mimari Tasarım Stüdyosu’nun yerel danışmanlığını yaptığı Capital Vista Ofis Kulesi Ankara'da bulunuyor.

Alex Anmahian ve Nick Winton tarafından 1992’de kurulan Anmahian Winton Architects’in merkezi Cambridge’de.

Ofis, Ankara’nın önde gelen üniversite ve araştırma enstitüleriyle çalışan yerli ve yabancı yüksek teknoloji şirketlerine hizmet veren bir bina.

Ofis binası, şehir merkezi ile Ankara’nın batısını bağlayan Eskişehir Otoyol aksı üzerinde yer alıyor. Bina bir tarafında, gelişmekte olan bir yerleşim alanı, diğer tarafta ise karayolu, toplu taşıma durağı ve yaya aksı ile çevrelenmiş.

Buna karşılık, bina karayolundan geri çekilerek önünde yeşil bir alan bırakılmış ve komşu mahalle arasında kritik bir yaya bağlantısı sağlanmış.

Yatay Ahşap Panjurlar ve Onu Örten Minimal Geometrideki Cam Hacim

Anmahian Winton Architects projeye dair şunları söylüyor:

Yüksek performanslı giydirme cephe ile kaplı betonarme binada, dört kat yeraltında olmak üzere yer üstünde on dört kat bulunuyor. Yapı oturumunun darlığına rağmen çekirdeğin alışılmadık çözümü, tavan yüksekliğinin fazla olması, hem kesintisiz bir görüş imkanı, hem de çalışma alanlarının derinliklerine kadar gidebilen doğal ışık ile cömert alanlar yaratıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın