V+FAZLASI Ankara

VitrA, yeni bir etkinlik dizisine imza atıyor: V+FAZLASI...

DAHA FAZLASINI VADEDEN BİR ETKİNLİK

Alışılagelmiş içeriklerden daha fazlasını sunmayı vadeden etkinlik; tasarım, inovasyon ve sürdürülebilirlik alanlarında ilham verecek yenilikçi bir yaklaşım önerecek. Hızlı, akıcı, yoğun ve sürükleyici bir içerikle tasarlanan programda; her başlık altında 3’er konuşmacının her biri 7,5 dakika süreyle sahne alacak.

Levent Çırpıcı, Cemal Çobanoğlu, Utku Lomlu, Şahin Ekşioğlu, Doç.Dr. Burak Karabey, Doç.Dr. Esen Gökçe Özdamar, Prof.Dr. Handan Türkoğlu, Emir Drahşan, Ufuk Emin Akengin… Her şey 90 dakikada olup bitecek. Farklı disiplinlerde kendini zenginleştirmiş, hayata farklı açılardan bakan 9 konuşmacının her biri, yeni bir kapı aralayacak. Dijital strateji uzmanı Onur Ertuğrul ise her bölümün sonunda, ele alınan kavramı ürünlerle somutlaştıracak bir sunum yapacak.

Konuşmacılar

Onur Ertuğrul

İyikafa Dijital Strateji ve İçerik Ajansı Kurucu Ortağı

ODTÜ Felsefe Bölümü’nden mezun oldu.

Uzun süre medya sektöründe içerik editörlüğü yaptıktan sonra, dijital iletişim ve reklamcılık alanında çalışmaya başladı. Halen İyikafa Dijital Strateji ve İçerik Ajansı’nda strateji uzmanı olarak çalışmalarına devam etmektedir. “Bazı Kelimeler Çok Güzel” şiarıyla hayat bulan Lûgat365 projesinin yaratıcısı.

Tasarım

Levent Çırpıcı

Zoom/TPU Kurucu Ortağı

1994 yılında ortağı iç mimar Atilla Kuzu ile Zoom/TPU (Tasarım Proje Uygulama) firmasını kurdu. 2001 yılında Ağa Han Mimarlık Ödülleri’ne aday gösterildi. Maslak Acıbadem ve Liv Ulus projeleriyle WAF Ödülleri’nde finalist oldu. Çırpıcı, İstanbul Üniversitesi’nde sosyoloji eğitimine devam ediyor.

Konuşma Başlığı: “Tasarım ve Fazlası”

Cemal Çobanoğlu

ABRA Design Studio Kurucu Ortağı

Çeşitli mecralarda köşe yazarlığı yapan Çobanoğlu, tasarım hayatına ABRA ile devam ediyor. ABRA koleksiyonunda yer alan mobilyalarla pek çok sergi, fuar ve yerli-yabancı basında yer aldı. Aynı zamanda Kadir Has Üniversitesi’nde ve MEF Üniversitesi’nde dersler veriyor.

Konuşma Başlığı: “Babam da İyi Tasarım Yapar”

Utku Lomlu

Lom Creative Kurucusu

Felsefe eğitiminin ardından grafik tasarım alanında yüksek lisans yaptı. Uzun yıllar İletişim ve Everest Yayınları’nda sanat yönetmeni olarak kitap kapakları tasarladı. Can Yayınları, kapak tasarımındaki değişim sürecini kendisiyle başlattı.

Konuşma Başlığı: “İyi Tasarım Cennete, Kötü Tasarım Her Yere”

İnovasyon

Şahin Ekşioğlu

Popular Science Türkiye Dergisi Yayın Yönetmeni

İstanbul Üniversitesi Konservatuvarı’nda lisans, Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü Bilişim Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimi aldı. Ekşioğlu, halen İTÜ MİAM’da (Müzik İleri Araştırmalar Merkezi) doktorasına devam ediyor. Aynı zamanda opera sanatçısı olan Şahinoğlu, 21 yıldır bilim, teknoloji ve gelecek hakkında yazılar yazıyor, 2012 yılından beri Doğan Burda Dergi çatısı altında Popular Science Türkiye dergisinin yayın yönetmenliğini yapıyor.

Konuşma Başlığı: “Mimaride İnovasyon” 

Burak Karabey

Doç.Dr., Dokuz Eylül Üniversitesi Üstün Zekâlılar Eğitimi Anabilim Dalı Kurucu Başkanı

“Düşünme, Yaratıcılık, Yaratıcı Problem Çözme, Tasarım Odaklı Düşünme, Matematik Eğitimi, Üstün Zeka/Yetenek, Sosyal Kabul ve Entegrasyon” konularında ulusal ve uluslararası düzeyde çalışmalarda bulundu. Üstün Zeka/Yetenekli Bireylerin Eğitimlerine yönelik Çocuk Gelişim Akademisi (ÇoGa)’yı kuran Karabey, halen bu projede aktif olarak çalışıyor ve üstün yetenekli çocukların üniversitede eğitim almaları üzerine programlar yürütüyor.

Konuşma Başlığı: “Geometri-Mimari-Inovasyon Üçgeninde Zihni Sinir’ce Bir Yolculuk”

Esen Gökçe Özdamar

Doç.Dr., Mimar, Namık Kemal Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi

Viyana Teknik Üniversitesi’nde “evrensel tasarım” konusunda eğitim aldı ve Delft Teknik Üniversitesi’nde bağımsız araştırmacı olarak bulundu. Disiplinler ötesi yöntem, çağdaş konut ve kinestetik algı konularında çalışıyor. Biyoplastiklerin mimarlık alanında kullanımı üzerine çalışmalar yapıyor. Bioplarch disiplinlerarası araştırma ekibinin yürütücüsü.

Konuşma Başlığı: “Biyoplastik Mimarlığa Doğru”

Sürdürülebilirlik

Handan Türkoğlu

Prof.Dr., Mimar, İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlaması Bölümü Öğretim Üyesi

Prof.Dr. Handan Türkoğlu’nun tek başına veya diğer yazarlarla ortaklaşa yazılmış yüze yakın ulusal ve uluslararası dergilerde ve kitaplarda kentsel planlama ve tasarım, afet risklerinin azaltılması ve şehir planlama, konut ve kentsel yaşam kalitesi ve konularında yayınlanmış makalesi ve bildirisi bulunuyor.

Konuşma Başlığı: “Sürdürülebilir Kentsel Gelişme ve Yaşam Kalitesi”

Emir Drahşan

Emir Drahsan Architecture/Planning Kurucusu

2015-2016 yıllarında Ecole Nationale des Ponts et des Chaussées/Paris Tech & Ecole des Ingénieurs de Ville de la Paris (ENPC&EIVP)’te “Sürdürülebilir Akıllı Kent Planlaması” yüksek lisans programını tamamladı. 2013 yılından beri Emir Drahsan Architecture/Planning ofisinde çalışmalarına devam ediyor.

Konuşma Başlığı: “Başka bir yaşam mümkün…”

Ufuk Emin Akengin

Sosyal Girişimci
Onaranlar Kulübü Kurucu Ortağı

3 boyutlu yazıcı gibi yeni nesil üretim teknolojilerini kullanarak kente yararlı, onarma, üretme ve paylaşma ekseninde farkındalık kazandırmayı hedefleyen projeler üretti. Üç kişi başladıkları kulüp bir süre sonra farklı disiplinlerden insanların da katıldığı büyük bir gönüllüler topluluğuna dönüştü.

Konuşma Başlığı: Onar-Üret-Paylaş

Etiketler

Bir yanıt yazın