Sancaklar Camisi Projesi InnLondon’da!

EAA-Emre Arolat Architects, INNLondon organizasyonu kapsamında 11-15 Nisan 2013 tarihleri arasında, Londra'da düzenlenen sergiye Sancaklar Camisi projesi ile katılıyor.

INNLondon yabancı bir şehrin kültürünü, yaratıcı gücünü ve ticari yaşantısını Londra’nın kalbine getirmeyi amaçlayan yeni bir organizasyon. Bu kültür alışverişi “INN Istanbul” ile Nisan 2013’te başlıyor. INNIstanbul, Bloomsbury’de 2.000 metrekarelik alanıyla Victora House’da yer alacak. EAA-Emre Arolat Architects, Türkiye’den pek çok tasarımcı ve sanat galerisinin yer aldığı sergide yapımı tamamlanmak üzere olan Sancaklar Camisi projesini fotoğraf sanatçısı Cemal Emden’in fotoğrafları ile anlatıyor. EAA, bu projede cami tasarlamanın temel sorunsallarını, “form”a dayalı güncel mimari tartışmalardan uzaklaşarak ve sadece dinsel bir mekanın özüne odaklanarak ele almayı hedefliyor.

Sergi kapsamında, gazeteci Andrew Finkel 13 Nisan Cumartesi günü 14:30-15:30 saatleri arasında Victoria House’da Emre Arolat ile bir söyleşi gerçekleştirecek.

Etkinliğin gerçekleşeceği Victoria House, ikinci dereceden tarihi eser olarak koruma altına alınmış, yakın zamanda başarılı bir şekilde restore edilmiş, 1920’lerin mimari izlerini taşıyan bir bina. Bloomsbury bölgesinde bulunan Victoria House daha önce birçok sanat ve tasarım etkinliğine ev sahipliği yapmış bir mekan.

EAA ve Sancaklar Camisi Projesi ile ilgili detaylı bilgi için: www.emrearolat.com
Etkinlik programı hakkında bilgi için: www.innlondon.org

Etiketler

Bir yanıt yazın