BASF, iF İletişim Tasarımı Ödülü’nü Kazandı

BASF’nin Boya Bölümü, 22 Şubat'ta Münih’teki BMW World’de gerçekleştirilen iF Tasarım Ödülleri gecesinde Global Trend Kitabı’nın tasarımıyla iF İletişim Tasarımı Ödülü’nün sahibi oldu.

BASF’nin her yıl otomotiv üreticilerinin tasarımcılarını hedefleyerek hazırladığı Global Trend Kitabı, renk ve boyaların deneyimlenmesini mümkün kılıyor.

Global Trend Kitabı’nın son baskısı olan ve Köln’de bulunan tasarım ajansı “Are We Designer” ile iş birliği içerisinde geliştirilen “Wide Awake”, sadece otomotiv sektöründeki müşterileri etkilemekle kalmadı, tasarım jürisinin de beğenisini kazandı.

BASF, her yıl otomotiv müşterileri için özel olarak tasarladığı trend kitabını sınırlı sayıda basıyor. Otomotiv tasarımcılarına en yeni renk trendleri hakkında bilgi verdiği kadar esin kaynağı da olan yayın, hem global hem de bölgesel renk konularına odaklanıyor. BASF Global Trend kitabı, tasarımcılar tarafından araştırılan toplumsal hareketleri ve gelişmeleri anlatıyor. Bu bulgulara dayanan renk trendleri, orijinal boya rengi örnekleriyle birlikte trend kitabında görselleştiriliyor.
Ödüle ilişkin görüşlerini dile getiren BASF tasarımcısı Mark Gutjahr, “iF Tasarım Ödülü, en önemli tasarım ödüllerinden birisi. Çalışmamızın bu ödüle layık görülmesi bizim için ayrıcalık.” diyerek ödülün önemine dikkat çekiyor.

iF Tasarım Ödülü, 2012 yılında kazanılan Red Dot Ödülü’nün ardından BASF’nin yenilikçi müşteri iletişimi yaklaşımıyla kazandığı ikinci tasarım ödülü oldu. Buna ek olarak, yenilikçi renk trendleri belirleyen BASF tasarım ekibi 2011 yılında XFine® metalik özel efektli boya ile Otomotiv Marka Yarışması’nı (Automotive Brand Contest) ve ayrıca yüzey ve teknoloji kategorisinde Materialica Tasarım ve Teknoloji Ödülü’nü kazanmışlardı.

Etiketler

Bir yanıt yazın