Bilim Kurgu Müzesi Yarışması’nda Türk Tasarımcıya Ödül

Washington DC'de açılması planlanan Bilim Kurgu Müzesi için açılan fikir projesi yarışmasında Türkiye'den katılan Hakan İmert, iç mekan tasarımıyla Executive Director's Ödülü'ne layık görüldü.

Projede amaçlanan, yaklaşık 360 metrekare bir alan üzerine oturacak, ortalama 300 ziyaretçiye aynı anda hizmet edebilecek, özel davet ve gösterim günlerinde ise 150 kişilik bir insan grubuna aynı hizmeti sağlayacak bir müze tasarımı yapılması. Yarışmaya Türkiye’den katılarak ödül alan Hakan İmert projesini şöyle açıklıyor:

Müze, hem sergi alanları hem de gösterim ve özel etkinlikler için aynı mekanda değişik fonksiyonların uygulanmasına izin verecek şekilde tasarlanmıştır. Aynı anda 7 adet farklı gösterime imkan sağlayabilmektedir. Bu teşhir alanları özelleştirilmiş ve de tasarım öğeleri ile yatayda birbirinden ayrılmıştır. Müze içerisinde ziyaretçiler için hazırlanmış hediye vb eşyaların satılması için bir kiosk alanı oluşturulmuştur. WC’ler engelli kullanımına ve ADA standartlarına uygun olarak tasarlanmıştır.

Film gösterimleri ve çeşitli sunumlar için oluşturulan gösterim platformu aynı zamanda okul ziyaretlerinde öğrencilere eğitim sağlayan fonksiyonlara yönelik öğelerde taşımaktadır. Müfredat olarak alınan derslere ek olarak yapılan çalışmalar bu müzede ayrıca sergilenecektir. Projenin ana hedefi; ‘müzenin 2 yada 3 senelik periyodlarla değişik şehirlerdeki ziyaretçilerle buluşması amacına uygun olarak, müzenin güçlü ve kurumsal açıdan kimliğini en iyi yansıtan bir tasarım anlayışıyla geçmişten günümüze bir köprü oluşturacak bir müze alanını günümüz teknolojisinin en son teknikleriyle donatarak kurgulanması’ olarak özetlenebilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın