Mars Lojistik

İstanbul Bağcılar'da bulunan Balance Güneşli iş kulesinde yer alan Mars Lojistik ofisi Udesign Mimarlık tarafından tasarlandı.

Tasarımcıları, projeyi anlatıyor:

1998’den bu yana uluslararası taşımacılık sektöründe lider firma olan Mars Lojistik’in merkez ofisi Balance Güneşli iş kulesindeki ofisinin tasarımı ve uygulamasını Udesign Mimarlık olarak tamamladık. Genel konseptimizi lojistik sektöründe kullanılan araçları gerek grafik ve görseller ile gerekse açık ofislerde kullandığımız NPI profiller, calaskarlar ve multi-fonksiyonel yazı tahtası-bölücü paneller ile destekledik. Firmanın uluslararası kimliğini kullandığımız malzeme ve renkler ile tasarımımıza yansıttık. Açık ofislerde hiyerarşik düzeni ve şirketin gizlilik politikasını korumak adına alçak bölücü paneller ile sağlandı. Binanın bize sağladığı yüksek tavanı ofislerde açık bırakarak ferah bir çalışma ortamını destekledik. Zeminlerde ise pvc ve katları tanımlayan farklı halılar kullanıldı.

Toplam üç katı birbirine bağlayan çelik konstrüksiyon merdiven uygulaması ile düşey sirkülasyonu kolaylaştırmayı amaçladık. Merdiven ve cephe arasında kalan alanı bir iç bahçe olarak değerlendirip, şirketin ilkelerinden biri olan doğallık ilkesini vurguladık. Ofis içi gün ışığından maksimum yararlanabilmesi adına cam bölücü sistemler ile mekanlar tanımlandı. Yönetici odalarında farklı tip halı ve masa grubu kullanılarak mekanın kimliğini vurgulamak istedik.

Etiketler

Bir yanıt yazın