Venedik Mimarlık Bienali ABD Pavyonunun Kapsamı Açıklandı

2018 Venedik Mimarlık Bienali'nde "Vatandaşlığın Boyutları" temasını ele alacak olan ABD Venedik Mimarlık Bienali Küratörleri, ABD Pavyonu'nda film ve video gösterimleri sunacaklarını açıkladı.

‘Vatandaşlığın Boyutları’ (Dimensions of Citizenship) adlı serginin küratörleri, gösterilecek filmler ve videoları, anlatı, spekülatif ya da izlenimci gibi çeşitli perspektifleri keşfeden unsurlar olarak ele alıyor. “Transit Screening Lounge” başlıklı koleksiyon, Frances Bodomo, Mandana Moghaddam, David Rueter ve Marissa Lee Benedict, Mika Rottenberg ve Liam Young’ın film ve videolarını da içeriyor. Vatandaşlığın uzamsal koşullarına ilişkin düşünceleri hatırlatıcı bu eserler, pavyon komisyonunun yedi katılımcısının enstelasyonlarına katılacak. 2018 Venedik Mimarlık Bienali ABD pavyonu komisyon görevini Chicago Sanat Enstitüsü Okulu ve Chicago Üniversitesi üstleniyor.

Küratörler Niall Atkinson, Ann Lui ve Mimi Zeiger içerik hakkında, “Mimarlar ve tasarımcılar tarafından yapılan her bir enstelasyon, farklı ve belirli mekansal ölçeklerde olmanın ne anlama geldiğini yansıtsa da, “Transit Screening Lounge ” bulanık sınırlar, gri alanlar ve alternatif geçmişleri içeren çağdaş vatandaşlığın belirsiz okumalarını daha fazla yansıtacak. Seçilen eserler, geleneksel mimari araçlar vasıtasıyla tanımlanması zor olabilecek koşulları görselleştirmenin bir yolu olarak, vatandaşlığa hareketin objektifinden bakıyor; göç, transgresyon, iletim, seyahat ve hareketlilik.” açıklamasında bulundu.

ABD Pavyonu için aşağıdaki filmler ve videolar seçildi: 

  • Afronauts (2014) – Frances Bodomo
  • Exodus (2012) – Mandana Moghaddam
  • Dark Fiber (2015) – David Rueter ve Marissa Lee Benedict
  • Cosmic Generator (2017) – Mika Rottenberg
  • Where the City Can’t See (2016) – Liam Young


ABD Pavyonu, 2018 Venedik Mimarlık Bienali’nde 26 Mayıs – 25 Kasım tarihleri arasında sergilenecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın