Empowering the Young Woman Talents in Design

İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nin desteğiyle Assiax-G100 Design & Lifestyle topluluğu, farklı ülke temsilcileri ve tüm genç yetenekleri bir araya getirmek için 8 Mart 2022 Dünya Kadınlar Günü’nde çevrim içi bir etkinlik düzenliyor.

Etkinliğin ana teması “sürdürülebilirlik, dayanıklılık ve biyolojik çeşitlilik”tir. Uluslararası etkinlik dünya çapında ondan fazla ülkede duyurulacak ve herkese açık olacaktır. Açılış konuşmalarını İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu ve AssiaX- G100 Design & Lifestyle topluluğunun global başkanı Annabella Nassati yapacaktır.

Tanıtım konuşmalarının ardından ülke başkanları tanıtılacak ve etkinlik Türkiye temsilcisi Dr. Suzan Sanlı Esin’in etkinlik temasıyla ilgili sunumuyla devam edecektir. Ayrıca toplantıda dünyada hızla azalan arı popülasyonu hakkında farkındalık yaratmak için başlığı “Queen-Bee Project“ olan uluslararası bir tasarım yarışmasının duyurusu yapılacaktır. Yarışma en fazla 7 yıllık deneyime sahip kadın tasarımcılara ve öğrencilere açıktır.

Etkinliğin son bölümünde genç yeteneklere etkinliğin ana teması olan “sürdürülebilirlik, dayanıklılık ve biyolojik çeşitlilik” hakkındaki düşünceleri, geleceğe yönelik mesleki beklentileri ve tasarımda kadın olma konusunda neler hissettikleri sorulacak ve toplantı sona erecektir.

Etkinliğe katılım linki için tıklayınız.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın