Patrik Schumacher: “Cam Sağlam, Dayanıklı ve Çok İyi Bir Malzeme”

Şişecam Düzcam'ın, “Mimarinin Şeffaf Yüzü” sloganıyla Arkitera Mimarlık Merkezi iş birliğiyle hayata geçirdiği T Buluşmaları'nın dijital ortamda çevrim içi olarak gerçekleştirilen ikinci etkinliğinin konuğu, Zaha Hadid Architects yöneticisi Patrik Schumacher oldu.

İngiltere merkezli Zaha Hadid Architects yöneticisi Patrik Schumacher’in konuk olduğu ve moderatörlüğünü Bilge Kobaş’ın üstlendiği etkinlik; mimarlar, tasarımcılar ve yapı sektörü profesyonellerinden oluşan katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Konuşmasında camın dayanıklı, sağlam ve çok iyi bir malzeme olduğunu dile getiren ödüllü mimar Patrik Schumacher, T Buluşmaları için hazırladığı sunumunda mimariye bakış açısını ve hayata geçirdiği projeleriyle ilgili deneyimlerini aktardı. Şişecam Düzcam’ın hayata geçirdiği T Buluşmaları, geçtiğimiz hafta gerçekleşen T05 etkinliğinde de Danimarka merkezli 3XN Architecture firmasının kurucusu Mimar Kim Herforth Nielsen’i ağırlamıştı.

Konuşmasında ağırlıklı olarak cam, cephe, şeffaflık ve doğal ışık kullanımı konularına yoğunlaşan Schumacher, projeleri arasında yer alan Norveç’teki Oslo Metro İstasyonu projesini anlatırken Şişecam Düzcam’dan cam danışmanlığı aldıklarını da belirtti. Schumacher projede endirekt ışığa odaklandıklarını ifade ederek, “Bunun için de cam kullanacağız. Cam sağlam, dayanıklı, eskiyip yıpranmayan, çok iyi bir malzeme” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın