Konservatuvar Binası

Konservatuvar Binası

Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencisi Hasan İrgin tarafından, 2016-2017 yılı diploma projesi kapsamında hazırlanan Konservatuvar Binası.

Proje kapadokya bölgesinde yer alan Aksaray şehrinde Aksaray Üniversitesi sınırları içerisinde yer alan bir arazide düşünülmüştür.

Yapını temel konsepti yörenin mağara mimarisinin özellikleri olan amorf ve raslantısal boşlukların modern ve rasyonel bir biçimde yorumlanması sonucu oluşmuştur.

Konsept bağlamında yapının plan kurgusunuda önemli rol oynayan atriyumlar düşünülmüştür. Atriyumlar yapıda dışa dönük cam strüktür olarak tasarlanmıştır bu sayede içerideki boşluğun dış mekandan algılanması amaçlanmıştır.

Konservatuvar binası bale ve müzik bölümü olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır.

Bale bölümünde 600 kişilik gösteri salonu,çalışma odaları, ögretim görevlilerinin odaları ve gerekli depolar bulunmaktadır.

Müzik bölümünde 600 kişilik konser salonu,çalışma odaları, ögretim görevlilerinin odaları ve gerekli depolar bulunmaktadır.

Her iki bölümde de plan kurgusu bağlamında aynı düşünceyle tasarlanarak okul bölümü ve gösteri bölümleri birbirlerine bağlanarak yapıda bir bütünlük sağlamaya çalışılmıştır.

Boşluğu yansıtan bir öğe olan (AVLU) konsept bağlamında yapıda kurgulanmıştır.Avlu içerisinde açık hava performans sahneleri düzenlenerek sosyal aktivite ve çeşitli etkinliklerin gerçekleştirilebilmesi amaçlanmıştır.

Etiketler

Bir yanıt yazın