Entre Pinos

Mimar Hector Barasso ve ekibi Meksika’da çam ormanı içinde toprakla, çevreyle ve coğrafyayla birleşmeyi başarmış mekanlar tasarladı.

Taller Héctor Barroso projeyi anlatıyor:

Meksika’nın Valle de Bravo kentinde geniş bir orman alanında bulunan Taller Héctor Barroso, sitenin topografyasına uyum sağlayan beş haftasonu evi inşa etti. Bu yapılar rüzgârın sesini yansıtan çam ağaçları ile çevrili bir arazide yer alıyor. Yapılar bir boşluk, bir merkezi avlu oluşturacak şekilde yerleştirilmiş altı hacimden oluşur. Avlu insanlara manzara, sessizlik ve samimiyet sunuyor.

Yapı incelendiğinde kuzeydeki hacimlerin katı ve kapalı olduğu, güneydeki hacimlerin ise iç mekanın gün ışığından yararlanmasını sağlayan bahçeye ve ormana açıldığı görülüyor.
Zemin katta, oturma alanı, yemek alanı, mutfak ve avluya, dış mekana doğru genişleyen bir yatak odası; en üst katta ise muhteşem çam manzarası ile çevrili üç yatak odası bulunuyor. Yapıda tuğla, ahşap ve toprak gibi o bölgeye has, bölgenin karakterini yansıtan malzemeler kullanıldı. Kazılardan çıkan toprak, duvarları kaplamak için ana malzeme oldu. Böylece, tam anlamıyla zeminden ortaya çıkan bir mimari elde edildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın