Hangzhou Normal Üniversitesi’ne Entegre Kompleks

Çin’de, 100 yıllık Hangzhou Normal Üniversitesi için tasarlanan, şehrin ruhunu ve dilini yansıtan modüler kompleks ile üniversite yeni yüzyılda yeniden doğuyor.

Yeni kampüs planlaması, farklı mimari tarzı ile zengin bir puzzle oluşturan bir düzine bağımsız fakat birbirine açılan fakültelerden oluşuyor. Bu fakültelerin merkezinde; planlayıcı, idari merkez, arşivler, yetişkin eğitim merkezi, Hangzhou kentleşmesi enstitüsü, merkez kütüphanesi, öğretmen ve öğrenci aktivite merkezi, otel ve resepsiyon merkezi, uluslararası konferans dahil olmak üzere tüm fakülteler için bir çekirdek alan kompleksi tasarlandı.

Konsept ve ilk fikirler kentsel tasarımla başlıyor. İlk olarak, büyük bir alan etrafındaki fakültelerle yakından ilişkili olan birçok küçük ölçekli bloklara ayrılıyor. Her blok kendine ait ana bir görev taşıyor aynı zamanda uygun ve esnek kullanım için birbiriyle bağlantı kuruyor. Ana binaların olabildiğince bu bloklara uzak kalacağı bir tasarım tercih ediliyor. Ortada oluşan ana meydandan güneydeki metro istasyonuna bağlanan ve tamamen yayaların kullanımına açık olan bir aks oluşturuluyor.

Mimari tasarım, bu karmaşık fonksiyonel kompleks inşasının düzlemini, kesitini ve detaylarını kontrol etmek için modüler bir sisteme dayandırılıyor. Aynı zamanda proje, inşaat kalitesini yükseltmek ve ileriki aşamalarda gerçekleşecek operasyonlarda ve bakım çalışmalarında oluşabilecek yükü azaltmak için modülerize ediliyor. Bu da hedeflendiği gibi 10 ana fonksiyona uyarlanabilir bir modüler sistem oluşmasını sağlıyor.

Kompleksin, tasarımı dikkat çeken strüktürel görünümü ve standardize edilmiş modüler sistem şehrin karakteristiğindeki softluğu ve değişkenliği kullanıcıya hissettiriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın