Kaihua İli 1101 Projesi ve Kent Arşivi

The Architectural Design & Research Institute of Zhejiang University tarafından tasarlanan yapı Çin’in Zhejiang bölgesinde inşa edildi.

Proje, üç işlevili bir ofis binası tasarlanması için ısmarlandı: kent arşivleri, sivil savunma komuta merkezi, konut ve inşa bürosu. Binanın güneyinde çok katlı bir teras ev, kuzeyinde alçak bir dağ bulunuyor. Doğusunda sessiz ve geniş bir vadi bulunan binanın batı bölümü Qinjiang nehrinin kıyısına birkaç basamak mesafede. Dışarıdan erişilebilen fonksiyonlara ve dışarıya kapalı bölümlere sahip, büyük ölçekli ve çok işlevli bina, yeşil alan ile var olan yapılar arasına yerleşiyor.

Tasarım, kent arşivini zemin kata ve bodrum katına alıyor. Kantin ikinci kata, batı yönündeki yolun olduğu tarafa, sivil savunma komuta merkezi ise yine ikinci kata vadinin hinterlantının yanına alınıyor. Konut ve inşa bürosu için yapılan ofis ise döşemede yapılan katlama hareketinin içine yerleşiyor. Yapıda kullanılan konsollar ve diğer arkitektonik hareketler görsel olarak yakındaki dağa gönderme yapıyor. Ana ofis yapısı bu hareketli platformun üzerine üç katlı bir dikdörtgen prizma olarak konuluyor.

Dağın kuzeyine bağlanan küçük bir yol insanların dağa inip çıkmasına izin veriyor. Farklı yüksekliklerdeki platformlar rampalar ve merdivenlerle birbirine bağlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın