Thomas Heatherwick Eski Bir Tuzlu Su Arıtma Tesisinde Cidde Merkez Müzesi’ni Tasarlıyor

Thomas Heatherwick, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde, Kızıldeniz kıyısındaki eski bir tuzlu su arıtma tesisinde Cidde Merkez Müzesi'ni tasarlıyor.

Müze eski bir tuzlu su arıtma tesisinde yer alıyor. Müzenin çizimlerinde, büyük, yarı kapalı bir pazarın yanında dalgalı gümüş kaplamaya sahip uzun bir bina görünüyor. Gümüş kaplama, düşük karbon stratejisinin bir parçası ve güneşi yansıtacak şekilde tasarlanmış.

257.500 metrekarelik projenin tasarımı, şehrin sanayi bölgesini canlandırmayı hedefliyor. Atölyeler ve stüdyolar gibi üretim alanlarına sahip olacak müzenin programında halka açık sergiler ve büyük ölçekli projeler yer alacak.

İçerideki binalar, alanın endüstriyel hissini koruyacak şekilde tasarlanacak.

Heatherwick Studio’dan Mat Cash, “Müze, şehrin fosil yakıt geçmişinden yaratıcılığa odaklanan yeni bir ekonomiye dönüşmesinde önemli bir rol oynayacak ve genç nüfusunun potansiyelini ortaya çıkarmaya yardımcı olacak” diyor ve ekliyor “Proje, Cidde’deki insanların her zaman uzaktan baktığı, kullanılmayan bir tuzlu su arıtma tesisini alıp zanaat, yapım ve üretim için yeni bir yuvaya dönüştürüyor.”

Müze, Cidde’nin merkezinde 5,7 milyon metrekareyi kaplayan, eğlence, spor, turizm, kültür ve ticaret ile konut fonksiyonlarına sahip yeni bir gayrimenkul geliştirme projesinin parçası. Proje hala erken bir aşamada ve henüz temel atılmış değil.

Etiketler

Bir yanıt yazın